Sateenkaarilippu lähetettiin avaruuden rajoille

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Plantig Peace -järjestö lähetti sateenkaarilipun yli 34 kilometrin korkeuteen. (kuvakaappaus YouTube-videosta)

Sateenkaarilippu lähetettiin 34,1 kilometrin korkeuteen 17. elokuuta. Tempauksen taustalla on amerikkalainen Planting Peace -järjestö, joka pyrkii "levittämään rauhaa sairaassa maailmassa".

Sateenkaarilipun kolmetuntinen lento tallentui mukana olleelle GoPro-kameralle. Järjestö julkaisi videon lennosta syyskuun lopulla.

Tempauksen taustalla oleva ryhmä kertoo halunneensa julistaa avaruuden homoystävälliseksi "rauhanomaisella, kauniilla tavalla".

- Ensisijaisena tarkoituksena on tukea hlbtq-vähemmistöjen taistelua perusoikeuksissaan, johdattaa meitä ymmärtämään, että kaikki ihmiset ansaitsevat elää vapaasti ja rakaastaa vapaasti ilman pelkoa ja syrjintää, toteaa ryhmä järjestö tiedotteessaan.

Ryhmän mukaan tempaus korostaa homoyhteisön tarvetta turvalliselle tilalle kaikkialla maailmankaikkeudessa.


- Olette rakastettuja, arvostettuja ja upeita. Teissä ei ole mitään vikaa. Ette ole yksin, ja me olemme tukenasi, viestitti järjestö videon lopputeksteissä.

Wisconsinin osavaltion Milwaukeen lähistöltä ilmaan lähetetty ilmapallo, lippu ja kamera palasivat maanpinnalle, joten yläilmoista jäi talteen näyttävää kuvamateriaalia.

Plantig Peace -ryhmä sai julkisuutta myös republikaanien puoluekokouksen alla julisteella, jossa Donald Trumpin ja Ted Cruzin näköiset piirroshahmot suutelevat. Ohessa oli teksti "Love Trumps Hate. End homophobia", jonka voi ymmärtää suomeksi myös "rakkaus päihittää vihan".

BBC: Gay pride flag launched into space ´to spread peace´
Iltalehti: Avaruus julistettiin homoystävälliseksi alueeksi
Planting Peace: Planting Peace Sends First Pride Flag Into Space; Declares Space LGBTQ Friendly

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!