Tekeillä suomalaiselokuva miesten välisestä rakkaudesta

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren
  • 11
Tämä hetki kaislikossa -elokuvan odotetaan valmistuvan keväällä 2017. Elokuva kertoo suomalaisen ja syyrialaisen nuoren miehen suhteesta suomalaisessa rantamökkimaisemassa.

Ohjaaja-käsikirjoittaja Mikko Mäkelä työstää parhaillaan elokuvaa Tämä hetki kaislikossa, joka kertoo suomalaisen ja syyrialaisen nuoren miehen suhteesta suomalaisessa rantamökkimaisemassa.

Elokuvaprojektista kertoi Yle.

Elokuva kuvaa kahden eri kulttuureista tulevan nuoren miehen yllättävää kohtaamista suomalaisessa järvimaisemassa. Pariisiin opiskelemaan muuttanut Leevi (Janne Puustinen) palaa kesäksi kotiseudulleen auttamaan isäänsä (Mika Melender) perheen kesämökin remontissa. Mökillä hän muodostaa yllättävän yhteyden hiljattain Suomeen saapuneen syyrialaiseen turvapaikanhakijan Tareqin (Boodi Kabbani) kanssa, mikä saa Leevin uudelleen miettimään harkitsemaan päätöstään jättää kotimaa taakseen.

Kuvauspaikka on rantamökki ympäristöineen Etelä-Karjalan Savitaipaleella. Vajaan kahden viikon mittainen kuvausajankohta on elokuussa.

Elokuvan odotetaan valmistuvan keväällä 2017. Tähtäimessä ovat pääsääntöisesti Suomen pääelokuvafestivaalit ja kansainväliset LGBT-elokuvafestivaalit. Tavoitteena on myös mahdollinen kansainvälinen VOD-levitys sekä TV-esitys Suomessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuva toteutetaan talkoovoimin, mutta verkossa sille haetaan joukkorahoitusta Indiegogo-palvelun kautta.

- Vaikka elokuva toteutetaan työryhmän puolesta talkootyönä, ja kuvaukset on suunniteltu matalalle budjetille, elokuvantekoon liittyy aina tiettyjä väistämättömiä kuluja, joiden kattamiseen tarvitsemme apuanne. Lähtekää siis kanssamme tälle elokuvanteon matkalle lahjoittamalla, jakamalla kampanja tai levittämällä sanaa elokuvasta. Ja auttakaa meitä tekemään kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen gay-aiheinen draamaelokuva, pyytää Mäkelä elokuvan joukkorahoituskampanjaa varten toteutetulla videolla.


A MOMENT IN THE REEDS // Indiegogo Campaign from Mikko Makela on Vimeo.


Ylen julkaisemassa jutussa Mäkelä ihmettelee, miksi teemasta ei ole Suomessa tehty draamaelokuvia, vaikka Suomi on suhteellisen liberaali maa. Hän arvelee, että Suomen kokoisessa maassa tuotantoyhtiöt eivät ota riskiä; pitkistä fiktioelokuvista halutaan tuottoa, vaikka hänen mukaansa Suomessa tehdään epäkaupallisia dokumentteja.

- Suomalainen elokuva on historiansa aikana tuskin lainkaan käsitellyt miesten välistä rakkautta. Eikä varsinaista suomalaista queer-elokuvaa ole olemassa vielä tänäkään päivänä. Siksi olemme päättäneet, että vuonna 2016 on korkea aika muuttaa tilannetta, ja kuvata tänä kesänä kaikkien aikojen ensimmäinen suomalainen gay-aiheinen romanttinen draamaelokuva, kertoo Mäkelä.

Elias Koskimiehen televisioelokuva Päivät kuin unta vuodelta 2010 on Ylen mukaan toistaiseksi ainoa pidempi suomalainen homomiesten elämästä kertova tuotanto. Helmikuussa 2017 ensi-iltansa on saamassa Dome Karukosken ohjaama Tom of Finland.

Suomalaissa elokuvissa homosuhteiden käsittely on rajoittunut sivujuoniin ja sivuosiin.

Indiegogo: A Moment in the Reeds - Tämä hetki kaislikossa
Yle: Suomalaista homodraamaa kuvataan mökkimaisemissa – vihdoin kotimainen elokuva miesten välisestä rakkaudesta
YleX: Suomessa on tehty vain yksi kokopitkä elokuva miesten välisestä rakkaudesta – mutta pian tilanne muuttuu

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • HomoNallukka
  • 15.7.2016, 18.19
Siis Kaislikossa suhisee ;)
Mikä olikaan se Almodovar-tyylinen (?) komedia ranskalais-ja suomalaismiehen suhteesta? Tuli telsusta muutama vuisi sitten.