Britannian hallitus haluaa kysyä kaikilta maassa asuvilta kuulumista hlbti-vähemmistöihin

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Ison-Britannian seuraavassa väestönlaskennassa vuonna 2021 saatetaan kysyä kansalaisten seksuaalista suuntautuneisuutta ja sukupuoli-identiteettiä, mikäli hallituksen suunnitelmat toteutuvat.

Kymmenen vuoden välein tehtävässä laskennassa on kysytty erilaisa henkilöön liittyviä kysymyksiä, kuten rotua, siviilisäätyä ja uskonnollista vakaumusta. Sen sijaan hlbti-vähemmistöihin kuulumista ei ole aiemmin selvitetty.

Paikallinen tilastoviranomainen Office for National Statistics (ONS) on viestittänyt uusien kysymysten tarvetta tulevaa väestönlaskentaa silmälläpitäen. Aiemmin ONS ei ole pitänyt hlbti-aihepiiriä sopivana otettavaksi mukaan. On esitetty myös huoli siitä, että perhepiirissä yksityisyyttä ei voi taata, ja se voi johtaa hlbti-vähemmistön aliedustukseen tuloksissa.

Hallituksen yhdenvertaisuusasioista vastaavasta toimistosta kuitenkin todetaan hlbti-aihepiirin mukaanottamisen tarpeellisuus; ilman perustietoja aihepiiriin liittyviä ratkaisuja joudutaan tekemään erilaisten suppeampien selvitysten antaman tiedon varassa.

PinkNews: UK government wants to ask every person in the country if they´re gay

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta