USA: Harvey Milk sai nimikkokadun Salt Lake Cityyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Salt Lake City, Utah, USA

Salt Lake Cityn kaupunginvaltuusto on päättänyt yksimielisesti nimetä yhden keskustan kaduista hlbti-vähemmistöjen oikeuksien puolesta toimineen Harvey Milkin mukaan.

Asiasta kertoo uutistoimisto Reuters.

Kaupunginvaltuusto teki yksimielisen päätöksen tiistana, jolla katu 900 South nimettiin Harvey Milkin puistokaduksi. Kaupunki ilmaisee nimeämisellä tukea hlbti-vähemmistöjen yhdenvertaisuudelle. Virallisesti katu tunnetaan jatkossakin nimellä 900 South.

Salt Lake City on mormonien keskuksena tunnetun ja konservatiivisena pidetyn Utahin osavaltion pääkaupunki. 14 miljoonan jäsenen myöhempien aikojen pyhien Jeesuksen Kristuksen kirkko eli mormonikirkko pitää Salt Lake Cityssä päämajaansa. Samaa sukupuolta olevien avioliitto-oikeutta vastustanut mormonikirkko on ilmoittanut, ettei se ota kantaa kadun nimeämiseen.

Kaupunki sai neljä kuukautta sitten ensimmäisen avoimesti homoseksuaalin pormestarin, kun Jackie Biskupski vannoi virkavalansa. Biskupski vaikutti aiemmin kaupunginvaltuustossa. Valtuustossa istuvat Stan Penfold ja Derek Kitchen ovat myös avoimesti homoja.

Kadun nimeämistä oli ehdotettu ennen Mississippin ja Pohjois-Carolinan hlbti-vastaisia lakeja käynnistyneitä protesteja.

Harvey Milkiä on aiemmin kunnioitettu esimerkiksi keväällä 2014 julkaistulla posimerkillä. Presidentti Barack Obama myönsi postuumisti Milkille presidentillisen vapauden mitalin vuonna 2009. Harvey Milkistä on tehty myös elokuva.

Harvey Milk

22. toukokuuta 1930 syntynyt Harvey Milk valittiin San Franciscon kaupunginvaltuustoon vuonna 1977. Hän oli Kalifornian ensimmäinen julkiseen virkaan valittu avoimesti homo. Milk ehti olla virassa 11 kuukatta, kun entinen kollega Dan White ampui Milkin sekä kaupunginjohtaja George Mosconen kuoliaaksi 27. marraskuuta 1978.

Reuters: Salt Lake City´s latest push for LGBT equality found at street level
USA: Harvey Milk saa oman postimerkin

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta