Sateenkaarilipusta postimerkki Ruotsissa

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
  • 2
Sateenkaarilipulla voi maksaa kirjeen kuljetuksen.

Ruotsissa postipalveluista huolehtiva PostNord julkaisee sateenkaarilipun postimerkkinä 4. toukokuuta. Postimerkillä halutaan tukea "modernin Ruotsin" moninaisuutta.

Tiettävästi hlbti-vähemmistöjen sateenkaarilippu on ensimmäistä kertaa sellaisenaan postimerkin aiheena. Sateenkaarilipun värit ovat kuitenkin olleet aiemmin esillä ainakin hlbti-aktivisti Harvey Milkin kunniaksi Yhdysvalloissa vuonna 2014 julkaistussa postimerkissä, jossa sateenkaarilippusymboli oli esillä pienenä yksityiskohtana.

- Julkaisemalla sateenkaarilipulla varustetun postimerkin, haluamme korostaa kaikkien ihmisten yhdenvertaista arvoa ja ihmisten yksilöllisten ominaisuuksien ja erilaisuuden voimaa", sanoo PostNord Ruotsin viestinnästä vastaava Per Ljungberg yhtiön julkaisemassa tiedotteessa.

Ehdotuksen nyt julkaistavasta postimerkistä teki taiteilija Lisa Rydell, joka kertoo saaneensa ajatuksen pitkällä kävelyllä kesällä 2014. Hän sai myös tehtäväkseen suunnitella postimerkin. Rydell on suunnitellut erityisesti kirjoja ja näyttelyjulisteita.

Ruotsissa ja Tanskassa postipalveluja hoitava PostNord syntyi, kun maiden valtioiden postiyhtiöt yhdistyivät.

Päivitys 31.3., korjattu tieto merkin julkaisuajankohdasta.

PostNord: Prideflaggan blir frimärke
USA: Harvey Milk saa oman postimerkin
Sateenkaarilippu ja muut sateenkaarikansan symbolit

2 kommenttia

No mitä Suomi edellä Tom of Finland -postimerkein,
niin sitä sitten Ruotsi perässä sateenkaari-postimerkillä.
(myyntiintuloajankohta sopivasti 4. toukokuuta, niin saanevat Euroviisuissaan toukokuulla myytyä aika läjän noita ja ehtivät hyvin Touko Laaksosenkiin 8. toukokuuta synttäreille )

; )

Saapas nähdä, julkaistaanko esim. Oseaniassa päin luonnollisin aihein jatkoa

http://picsit.fi/k/2015/06/22/ed9564d5684ff1cf588c361a0dc34b35.jpg

eli Rainbow lorikeet.

Ja Botswanassa on niitä maankuuluja gay-leijonapareja sekä trans-leijoniakin, ihan vaikka postimerkeiksi asti. Ihmiseläinten hlbt-rakkauskinhan on kummiskin lähtöisin Afikasta.

Toki Suomessakin voitaisiin julkaista ensin keväänä special-jellona-postimerkki, kun yhdenvertainen avioliittolaki tulee mukavan rakkaast käytäntöön
http://picsit.fi/k/2014/06/26/UrosLeijonaPari.jpg

Kommenttia muokattu: 31.03.2016 klo 20:28
  • 2 / 2
  • Ystävä
  • 10.4.2016, 22.31
Ihana lippu! Sisältää niin paljon asiaa, toivottavasti hulmuaa kauan, antaa toivoa poljetuille!!!