Selvitys: Alle puolet USA:n teineistä määrittelee itsensä heteroiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 8

Tuoreen selvityksen mukaan Yhdysvalloissa elävistä 13-20 -vuotiaista - eli Z-sukupolven edustajista - vain 48 prosenttia tunnustautuu "yksinomaan heteroseksuaaleiksi". Runsas kolmannes määritteli itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi" tai "täysin homoksi".

Ero vanhempaan ikäryhmään on selvä: Y-sukupolven, milleniaalien eli 21-34 -vuotiaiden keskuudessa yksinomaan heteroiksi ilmoittautuvien luku on 65 prosenttia. Vajaa neljännes katsoi olevansa muuta kuin "täysin hetero" tai "täysin homo".

Molemmissa ryhmissä kuusi prosenttia määrittelee itsensä yksinomaan homoseksuaaleiksi.

Nuoremmassa ryhmässä 56 prosenttia kertoi tuntevansa jonkun, joka käyttää sukupuolineutraaleja pronomineja, kun vanhemmassa ryhmässä näin vastasi hieman useampi kuin kaksi viidestä.

Nuorimmasta ikäryhmästä yli kolmannes katsoi sukupuolen määrittävän ihmistä vähemmän kuin ennen, kun vanhemmasta ikäryhmästä samoin ajatteli vajaa neljännes.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Mahdollisesti suurin ero ryhmien välillä oli kuitenkin siinä, miten nämä näkivät tarpeelliseksi sukupuolisuuden binäärisyyden tunnustamisen.

Nuoremmassa ikäryhmässä 44 prosenttia kertoo ostavansa yksinomaan omalle sukupuolelleen suunniteltuja vaatteita. Vanhempaan ikäryhmään kuuluvista näin kertoi toimivansa 54 prosenttia.

Nuoremmassa ikäryhmässä yli 70 prosenttia oli sitä mieltä, että julkisissa tiloissa pitäisi olla sukupuolineutraaleja käymälöitä, kun vanhemmassa ikäryhmässä niin ajatteli hieman yli puolet.

Tutkimusotoksen pienuudesta - yhteensä 600 vastaajaa - huolimatta Shepherd Laughlin J Walter Thompson Groupista luottaa tulosten heijastelevan meneillään olevaa kehitystä. Kun vanhempi ikäryhmä jaetaan iän mukaan vielä kahtia, näkyvät erot selvityksen vanhimman ja nuorimman ikäryhmän välillä selvemmin.

- Olemme vielä vakuuttuneempia tästä nimenomaisesta kyselystä, koska näemme selkeitä kaavamaisuuksia eri kysymysten välillä, jotka osoittavat Z-sukupolvella olevan milleniaaleja monimuotoisemman ja vähemmän binäärisen lähestymistavan sukupuolisuuteen, sanoo Laughlin.

Gen Z goes beyond gender binaries in new Innovation Group data
Less than half of America´s youth are straight, new survey finds
Britannian nuorista lähes puolet ei määrittele itseään täysin heteroiksi
Selvitys: Miehet useammin homoja, naiset biseksuaaleja

8 kommenttia

Eiköhän tuossa tutkimuksessa otanta tai jokin muu ole mennyt aika pahasti bieleen.
Kyllä se heteroitten osuus vaan on reippaasti suurempi.

"Runsas kolmannes määritteli itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi" tai "täysin homoksi". "

Eli ne on täysin bissejä etc :D

Mitäänhän "osaksi" heteroa tai "osaksi" homoa ei ole olemassakaan.
Jos sua kiinnostaa toinenkin sukupuoli, niin sä et ole homo, etkä hetero.

biseksuaali Kinseyhän hölmöili sen Kinsey-asteikkonsa kanssa, tehden siitä biseksuaalisuuden toteuttamisen asteikon, mutta nimeten sen asteikon väärin, muka kaikkien ihmisten seksuaalsuuden asteikoksi bipolaarisuus hetero-homo -"osuus"asteikolla. Oikeampaahan olisi kuvata seksuaalisuuden identiteetti-päävariaatioita vaikkapa kolmiolla, jossa suhteellisesti se heteronurkka on isoin, bisse-nurkka vähemmän iso ja homo-nurkka skarpein.

Lisäksi tuonn uutisenkin suhteen, osuuksissa on eroa naisten ja miesten suhteen, eli kun muissa kyselyissä on ollut viitteitä siitä, että biseksuaalisuus olisi naisilla melko yleistäkin, mutta miehillä ei niinkään, on tuo kokonaisuus siten sukupuoliriippuvaistakin.

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 01:41
  • 2 / 8
  • inhuman
  • 15.3.2016, 22.18
Humanilla taitaa olla ongelmia oman biseksuaalisuutensa kanssa.