Selvitys: Alle puolet USA:n teineistä määrittelee itsensä heteroiksi (juttukommentit)

  • 1 / 8
  • human
  • 15.3.2016 21:26
Eiköhän tuossa tutkimuksessa otanta tai jokin muu ole mennyt aika pahasti bieleen.
Kyllä se heteroitten osuus vaan on reippaasti suurempi.

"Runsas kolmannes määritteli itsensä muuksi kuin "täysin heteroksi" tai "täysin homoksi". "

Eli ne on täysin bissejä etc :D

Mitäänhän "osaksi" heteroa tai "osaksi" homoa ei ole olemassakaan.
Jos sua kiinnostaa toinenkin sukupuoli, niin sä et ole homo, etkä hetero.

biseksuaali Kinseyhän hölmöili sen Kinsey-asteikkonsa kanssa, tehden siitä biseksuaalisuuden toteuttamisen asteikon, mutta nimeten sen asteikon väärin, muka kaikkien ihmisten seksuaalsuuden asteikoksi bipolaarisuus hetero-homo -"osuus"asteikolla. Oikeampaahan olisi kuvata seksuaalisuuden identiteetti-päävariaatioita vaikkapa kolmiolla, jossa suhteellisesti se heteronurkka on isoin, bisse-nurkka vähemmän iso ja homo-nurkka skarpein.

Lisäksi tuonn uutisenkin suhteen, osuuksissa on eroa naisten ja miesten suhteen, eli kun muissa kyselyissä on ollut viitteitä siitä, että biseksuaalisuus olisi naisilla melko yleistäkin, mutta miehillä ei niinkään, on tuo kokonaisuus siten sukupuoliriippuvaistakin.

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 01:41
  • 2 / 8
  • inhuman
  • 15.3.2016 22:18
Humanilla taitaa olla ongelmia oman biseksuaalisuutensa kanssa.
No nyt on kyllä eeeerittäin vaikea uskoa, että tämä tutkimus pitäisi paikkaansa. Ei mitään järkeä tuossa tuloksessa. Onkohan siellä vastauksissa trollailtu tai muuta vastaavaa.

Kommenttia muokattu: 16.03.2016 klo 00:28
Briteissä viime syksynä tehty vastaava selvitys antaa samansuuntaisen tuloksen.

Humanin "kolmion" olemassaolo ei oikein ole perusteltavissa mitenkään. Sen sijaan täyden homoseksuaalisuuden ja täyden heteroseksuaalisuuden välinen liukuma on perusteltavissa paremmin. Parempi toki olisi puhua moniulotteisemmasta kirjosta, jonka kenties nuoriso hahmottaakin paremmin kuin me, jotka olemme ammentaneet maailmankuvamme pohjan pääosin kahden televisiokanavan aikana.

Mutta joo, täysin homoksi itsensä määrittelevien näkemys paikastaan asteikolla tosiaan lienee yksiselitteisempi kuin muilla ryhmillä, kun omaan historiaan useimmilla kuuluu selkeämpi ja kaiketi tietoinenkin irtiotto heteronormista.
  • 5 / 8
  • ihmisiä
  • 16.3.2016 21:58
Nykyisinhän on homo-lesbo-bi-akselin lisäksi panseksuaalisuutta yms, jotka eivät rajaa olemassa olevia sukupuolia vain mieheen ja naiseen.
  • 6 / 8
  • ArtoT
  • 17.3.2016 7:22
Eli ihmisille kerrottu tieto että vain muutama prosentti väestöstä on homoseksuaaleja onkin ollut valhe. Ehkä homous siis paremminkin on muoti-ilmiön tavoin leviävä käytösmalli???
Yksinomaan homoksi itsensä määrittelevien määrä näyttää pysyneen melko vakiona, joskin kaiketi etenkin länsimaissa yhä useampi uskaltaa myöntää olevansa homo, tai tunnistaa tämän ominaisuuden itsessään. Sen sijaan yksinomaisen heterouden kyseenalaistaminen näyttää selvästi saavan jalansijaa. Toki siihenkin vaikuttanee uskallus myöntää tai tunnistaa itsessään oleva ei-heterompi puoli.

ArtoT: Voidaan ehkä paremminkin ajatella, että mm. helvetin tulilla pelottelun tuloksena pitkään liki kaiken kattavasti "muoti-ilmiönä" vellonut heteroseksuaalinen käytösmalli menettää asemiaan, ja peloista päässyt sukupolvi on valmis seksuaalisuutensa suhteen paremmin kuulostelemaan itseään.