D&G paikkailee imagoaan - julkisti perheiden moninaisuutta kuvaavan malliston

  • Uutinen
  • Yleiset
  • Sami Mollgren
Stefano Gabbana on julkaissut kuvia suunnittelemistaan tuotteista Instagram-tilillään.

Italialainen muotitalo Dolce & Gabbana on julkistanut perheiden moninaisuutta kuvaavan malliston. Samaa sukupuolta olevien parejen kuvittamat T-paidat, käsilaukut ja kauluspaidat on suunnitellut Stefano Gabbana.

Asiasta kertoo Suomessa MTV.

Julkaistu mallisto ei kuitenkaan ole kuitenkaan herättänyt yleisön suurempaa mielenkiintoa. Tuotteiden kuvia on ollut esillä Gabbanan Instagram-tilillä. Mallisto on koettu suppeaksi. Lisäksi arvioiden mukaan D&G:n yritys kiillottaa kilpeään on auttamattoman myöhässä.

Keväällä 2015 D&G-tuotemerkin perustaneet Domenico Dolce ja Stefano Gabbana esittivät julkisuudessa kielteisiä käsityksiään samaa sukupuolta olevien parien vanhemmuutta ja keinohedelmöitystä kohtaan.

- Vastustamme homoadoptioita. Vain perinteinen perhe on perhe. Ei kemiallisia jälkeläisiä tai vuokrakohtuja: elämällä on luonnolliset polut. On olemassa asioita, joita ei voi muuttaa, sanoi kaksikko lehdelle.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elton John, Ricky Martin ja joukko muita julkisuuden henkilöitä käynnistivät boikottikampanjan D&G-tuotemerkkiä kohtaan. Käynnistyneessä sanasodassa Gabbana kuittasi Elton Johnille pitävänsä ylimielisenä sitä, ettei suvaitse toisin ajattelevia. Lopulta D&G-parivaljakko yritti hillitä syntynyttä kohua sanomalla, ettei heidän tarkoituksena ollut tuomita muiden tekemiä valintoja, vaan käsitellä asiaa henkilökohtaisista lähtökohdista.

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️#dgfamily 🌏🌍🌎

Kuva, jonka stefanogabbana (@stefanogabbana) julkaisiDolce ja Gabbana myivät vuonna perustamansa yrityksen luxemburgilaiselle Gado Srl. -holding-yhtiölle vuonna 2004. Vuonna 2013 kaksikko tuomittiin yrityskauppaan liittyvästä veronkierrosta 20 kuukaudeksi vankeuteen ja maksamaan 10 miljoonaa euroa sakkoja.

Guardian: Dolce & Gabbana fashion range celebrates same-sex families
MTV: Muotitalo puhdistaa mainettaan – lanseerasi homopareja ylistävän malliston
Some-sanasota Dolce & Gabbanan perhekommenttien vuoksi jatkuu
Tuotteen kuva Stegano Gabbanan Instagram-tilillä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!