Tiedustelupalvelu MI5 Britannian paras työpaikka hlbti-vähemmistöön kuuluville

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Britannian sisäisestä turvallisuudesta vastaava tiedustelupalvelu MI5 on Stonewall-järjestön tekemän vertailun mukaan maan paras työpaikka seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville.

- Moninaisuus on välttämätöntä MI5:lle, ei vain siksi, että on oikein edustaa palvelemiemme yhteisöjen arvoja, vaan koska olemme riippuvaisia kaikkein osaavimpien ihmisten taidoista, riippumatta siitä, keitä he ovat, sanoo tiedustelupalvelua johtava Andrew Parker.

Top 100 -listaa hallitsivat hallinnon, koulutuksen ja terveydenhuollon työpaikat. Vertailun toisella sijalla oli Lloyds Banking Group ja kolmantena Walesin alueparlamentti. Vuotuisessa vertailussa oli mukana yli 400 britannialaista työnantajaa. Määrä on suurin vertailun 12-vuotisessa historiassa.

Sijoittumiseen listalla vaikuttaa kymmenellä eri osa-alueella työpaikan käytännöistä tehtävä vertailu. Lisäksi mukana olevista yrityksistä yli 60 000 työntekijää osallistui nimettömänä tehtävään kyselyyn.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Selvityksen mukaan vain runsas neljännes seksuaalivähemmistöihin kuuluvista kokee mukavaksi olla avoin seksuaalisesta suuntautuneisuudestaan kaikille kollegoille ja asiakkaille. Suuntautuneisuudestaan avoimet seksuaalivähemmistöihin kuuluvat olivat kaapissa olevia tyytyväisempiä työhönsä. Ylemmän johdon asenteet seksuaalivähemmistöjä kohtaan ovat selvästi parantuneet viime vuotiseen verrattuna. Transsukupuolisista alle puolet kokee, että johto on sitoutunut transvähemmistön yhdenvertaisuuteen.

Stonewall: MI5 named employer of the year by Stonewall

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!