Kolmen maan sateenkaari-nuorisohanke huipentuu talvella Rovaniemellä

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow

Kolmen maan koulutushanke Chasing the Rainbow huipentuu Rovaniemellä, helmikuun lopussa järjestettävän Arctic Pride -tapahtuman yhteydessä.

Chasing the Rainbow on Suomen, Latvian ja Irlannin nuorten yhteinen sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöhanke. Sen perusideana on tutustuttaa osallistuvia nuoria eri maiden hlbtiq-yhteisöihin ja niiden toimintaan. Kolmen maan käytännöt ja vähemmistöjen yhteiskunnallinen näkyvyys ja asema ovat hyvin erilaisia. Hankkeen toivotaan lisäävän nuorten tietoisuutta käsitellyistä aiheista ja edistävän aktiivista toimimista ihmisoikeus- ja vähemmistökysymyksissä.

- Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen asemaa ja näkyvyyttä sekä ihmisoikeuksien toteutumista pohtivassa kokonaisuudessa on saatu jo hyviä identiteettiä vahvistavia kokemuksia Riiassa ja Irlannin Breyssä. Rovaniemellä ovet avataan myös muille eurooppalaisille nuorille.

Hankkeen piiristä kerrotaan, että Latviassa ei käydä julkista keskustelua seksuaali- ja sukupuolivähemmistöistä, mutta siitä huolimatta maan pääkaupungissa Riiassa keskustelu oli avointa ja monipuolista. Riian koulutusjakso oli kesäkuussa järjestetyn Euro Pride 2015 -tapahtuman yhteydessä. Erityisenä aiheena olivat ihmisoikeudet, ja nuoria kannustettiin aktiiviseen ihmisoikeustyöhön.

Irlannin Breyssä puolestaan jatkettiin Riiassa käynnistettyä The Humans of Rainbow Exhibition -valokuvanäyttelyä. Siinä koulutuksessa mukana olevat olivat omilla kasvoillaan kertomassa vähemmistöön kuuluvien maailmasta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kolmiosaisen koulutuksen Rovaniemellä järjestettävään viimeiseen jaksoon on mahdollisuus hakea 27. joulukuuta 2015 jatkuvassa avoimessa haussa. Rovaniemellä on määrä koota ja jalostaa Riian ja Breyn aikana hankittua tietotaitoa. Samalla osanottajat voivat suunnitella mm. työpajoja Arctic Priden ajalle.

Chasing the Rainbow – Activism and Equality for LGBT Young People järjestetään 24.2. – 1.3.2016 Rovaniemellä. Koulutus rahoitetaan EU:n Erasmus+ Youth in Action -ohjelman kautta.

Rovaniemen 22.-28.2.2016 järjestettävän Arctic Pride ´16 -tapahtuman ohjelmassa on luvassa mm. elokuvia, esityksiä, keskustelutilaisuuksia, liikuntaa, bileitä ja sateenkaari-hartaus.

Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow
Kuva: Riika 6/2015 / Chasing the Rainbow

Cimo: Chasing the Rainbow – Sateenkaarinuoret kohtaavat Rovaniemellä
Arctic Pride ´16 22.-28.2.2016 Rovaniemi

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!