Maailman aids-päivää vietetään 1. joulukuuta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Ripustamalla punaisen nauhan (Red Ribbon) rintapieleen voi vähentää hiviin ja aidsiin kohdistuvaa stigmaa, auttaa lisäämään tietoisuutta hivistä ja sen ehkäisemisestä sekä osoittaa myötätuntoa hiv-positiivisia ja aidsiin menehtyneitä kohtaan.

Joulukuun ensimmäisenä päivänä vietetään Maailman aids-päivää. Vuoden 2015 teema on monimuotoisuus.

Vuosittaisen teemapäivän tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hivistä ja aidsista sekä kampanjoida hiv-tartuntojen ennaltaehkäisyn ja hiv-positiivisten oikeuksien puolesta.

1. joulukuuta järjestetään runsaasti tapahtumia myös useissa suomalaiskaupungeissa.

Helsingissä järjestetään päivällä Maailman aids-päivän keskustelutilaisuus. Alkuillasta Kallion kirjastossa järjestetään Maailman aids-päivän yleisöluento. Kallion kirjastossa on käynnissä myös kahden viikon mittainen Eläminen hivin kanssa tänä päivänä -sarjakuvanäyttely. Illalla Uspenskin katedraalissa ja Kampin kappelissa järjestetään Maailman aids-päivän muistotilaisuudet.

Illan lopuksi ravintola Herculeksessa käynnistyy kuudelta neljän tunnin mittainen Maailman aids-päivän klubi, jossa kuullaan mm. Pertti Kurikan Nimipäivät -yhtyeen uusi kappale Pertti käyttää kondomia. Tapahtumassa jaetaan myös Pertti Kurikan kuvittamia Maailman aids-päivän turvaseksipakkauksia.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tampereella järjestetään päivällä Ota hiv puheeksi! – Maailman aids-päivän infotilaisuus. Oulussa järjestetään iltapäivällä Maailman aids-päivän keskustelutilaisuus. Turussa SPR:n vapaaehtoiset päivystävät iltapäivällä kaikille avoimessa kävelykatutapahtumassa.

Maailman aids-päivää on järjestetty vuodesta 1988 lähtien ympäri maailmaa.

maailmanaidspaiva.fi
Maailman aids-päivä Facebookissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!