EU-kansalaisaloitteella halutaan rajata sateenkaariperheet perhemääritelmän ulkopuolelle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 11

Citizens´ Committee -nimen alla toimiva ryhmittymä haluaa määritellä EU-tasolla avioliiton vain miehen ja naisen väliseksi. Samalla vain tällaisen määritelmän mukaisen avioparin tai yksinhuoltajan vanhemmoima perhe tunnustettaisiin EU:n alueella perheeksi. Käytännössä aloitteen määritelmällä rajataan samaa sukupuolta olevien vanhempien perheet perhemääritelmän ulkopuolelle.

Ryhmittymä pyrkii tavoitteeseensa EU-kansalaisaloitteen avulla.

Aloitetta edistävän ryhmittymän taustavoimiin kuuluu esimerkiksi ranskalaisen La manif pour tous -kampanjan johtohahmo Ludovine de la Rochère. La manif pour tous masinoi Ranskassa laajoja samaa sukupuolta olevien avioliittoja vastustavia mielenosoituksia, kun maassa käytiin keskustelua avioliiton sallimisesta myös homopareille. Suomalainen Aito avioliitto -yhdistys tekee yhteistyötä ranskalaistoimijan kanssa.

Muita hankkeen taustahahmoja ovat esimerkiksi European Centre for Law and Justice johtaja Grégor Puppinck, Federation of Catholic Family Associations in Europen pääsihteeri Maria Hildingsson Ruotsista, USA-lähtöisen Alliance Defending Freedom (ADF)-järjestön Euroopan osaston varajohtajana toimiva Roger Kiska, unkarilainen Edit Frivaldszky, kroatialaisessa Opus Dei -järjestössä vaikuttava Željka Markic.

Verkossa ja muualla julkisuudessa ryhmittymä markkinoi toimintaansa otsikolla isä, äiti & lapset, ja pääasiaksi nostetaan "avioliitto miehen ja naisen välillä, ja isän, äidin ja lasten välinen side", jotka ryhmittymä haluaisi määritellä standardiksi Euroopan unionin alueella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Nimenkeruu aloitteelle on määrä käynnistää joulukuun 2015 puolivälin jälkeen. Euroopan komissio antaa 15. joulukuuta vastauksen kaksi kuukautta aiemmin tehtyyn pyyntöön aloitteen rekisteröinnistä. Ryhmä toteaa, että vaikka komissio syystä tai toisesta torjuisi pyynnön, aloitetaan kannatusilmoitusten keruu joka tapauksessa.


Suomen väestörekisterikeskuksen mukaan Eurooppalaisen kansalaisaloitteen tekemiseksi järjestäjien on muodostettava kansalaistoimikunta, joka koostuu vähintään seitsemästä äänestysikäisestä EU-kansalaisesta, jotka ovat vähintään seitsemästä eri jäsenvaltiosta. Aloite on ensin rekisteröitävä Euroopan komissiossa. Aloitteelle pitää kerätä vuoden kuluessa vähintään miljoonan äänioikeusikäisen EU:n kansalaisen tuki, ja vähintään seitsemässä EU-maassa on ylitettävä valtiokohtainen vähimmäismäärä.

Citizens´ Committee - taustahenkilöt
European Citizens´ Initiative
Proposal for a Council Regulation to protect marriage and family
Blogi: Fundisten tuorein tempaus: EU-kansalaisaloite homoparien ja sateenkaariperheiden oikeuksia vastaan

11 kommenttia

  • 1 / 11
  • Minna B
  • 12.11.2015, 10.52
Tämän nyt saattoi arvata vähän hölmömpikin profeetta. Yhtä kaikki, tällä ei ole mitään menestymisen mahdollisuutta. Kiinostaa silti nähdä millaisia sammakoita saamme kuulla. Viihdettä, joka aiheutta lievää provosoitumista.
  • 2 / 11
  • Oikeaa tietoa
  • 12.11.2015, 15.34
Ei tällä perheitä puolustavalla aloitteella haluta rajata mitään, vaan puolustaa perinteistä perhettä! Miksi haluatte vääristellä?