Helsinki peruu Karhupuiston lippakioskin myynnin

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
Helsingin Kalliossa sijaitsevan Karhupuiston lippakioskin ja Bear Park Cafen puolesta tempaistiin syyskuussa.

Kaupunki ei myykään Helsingin Kalliossa sijaitsevaa lippakioskia, jossa on toiminut toista vuosikymmentä sateenkaaren värejä tunnustava Bear Park Cafe.

Helsingin kiinteistöviraston tilakeskuksen tekemään päätökseen vaikutti kiinteistölautakunnasta tulleen tiedon mukaan runsas kansalaispalaute.

Karhupuiston lippakioskin puolesta tempaistiin syyskuussa järjestämällä koko iltapäivän ja alkuillan kestänyt runsaasti yleisöä koonnut tukikonsertti. Tapahtumalla kiinnitettiin huomiota kioskin tulevaisuutta uhkaaviin Helsingin kaupungin kilpailutus- ja myyntiaikeisiin. Konsertin viesti oli, että Karhupuiston lippakioski ja sen nykyinen lämmin ja avoin tunnelma ovat säilyttämisen arvoisia.

Lippakioskin kahvilaa kolmetoista kesää pyörittänyt Mikko Autio totesi loppukesästä Facebookissa, että suurin osa kioskin arvosta on hänen oman työnsä tulosta, ja että on nöyryyttävää lähteä lähteä ostamaan 13 vuoden toimintaansa uudelleen.

Myöskään Käpylän lippakioskia ei aiota myydä. Kiinteistövirasto esittää kiinteistölautakunnalle Karhupuiston ja Käpylän kioskien vuokrasopimusten jatkoa, sen asemesta että kaupunki myisi ne pois.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kesäkuussa 2015 Helsingin kaupunki kertoi aikovansa myydä omistamistaan 24:stä lippakioskeista kymmenen. Loppujen kahdeksan myytäviksi aiottujen kioskien osalta ei ole vielä tiedossa lopullisia ratkaisuja.

Syksyllä 2014 kaupunki ilmoitti, että lippakioskien vuokrasopimukset kilpailutetaan. Tuolloin Karhupuiston ja monien muidenkin lippakioskien asiakkaat käynnistivät adressinkeruun, toiveenaan vaikuttaa kaupungin toimintaan.

Jo tuolloin Karhupuiston kioskin kohdalla vaadittiin lippakioskin toiminnan ja luonteen pitämistä ennallaan. Satojen henkilöiden allekirjoittamassa adressissa todettiin, että Karhupuiston lippakioskin ympärille on muodostunut tärkeä, moniarvoisuutta huokuva yhteisö, ja että kioski on tapahtumineen Kallion "kulttuurikeidas". Myöhemmin kaupunki päätti pidentää päättymässä olevia vuokrasopimuksia yli kesäkauden 2015.

HS: Helsinki peruu Käpylän ja Karhupuiston lippakioskien myynnin palautevyöryn takia
Yle: Kallion ja Käpylän lippakioskien myynti perutaan vastustuksen takia – vihreiden Rantanen harkitsisi myyntiä
Helsingissä tempaistiin Karhupuiston lippakioskin puolesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!