Helsingin yöelämään uusi yökerho, josta näkee kaupungin kattojen yli

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • Sami Mollgren
  • 11
Koiton talo sijaitsee Simonkadun ja Yrjönkadun kulmassa Helsingin ydinkeskustassa. G Lounge skybar&club sijaitsee rakennuksen ylimmissä kerroksissa.

G Lounge skybar&club avaa ovensa 17. syyskuuta Kukon korttelissa - tai ulkopaikkakuntalaisille tutummin Forumin korttelissa, Helsingin ydinkeskustassa.

Paikan on avauduttuaan määrä olla auki päivittäin keskipäivästä aamu neljään.

- Helsingin huimin Skybar upeilla kaupunkinäkymillä keskustan kattojen ylle avataan Forumin kauppakeskuksen 8-9. kerrokseen.

- Ainutkertaiset näkymät kaupungin keskustan ylle Forumin kauppakeskuksen ylimmistä kerroksista. 8. kerroksen loungessa voi nauttia viineistä, shampanjasta, oluista sekä drinkeistä ja 9. kerroksen aurinkoterassi muuttuu yöllä upeaksi urbaaniksi clubiksi parhaiden dj:en kanssa.

Käynti yläkerroksiin on Simonkadun puolella sijaitsevasta porttikäytävästä hissillä.

G Lounge skybar&club aukeaa torstaina 17. syyskuuta kello 17. Osoitteessa Simonkatu 8.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Simonkadun ja Yrjönkadun kulmatalo on rakennettu vuonna 1907. Komean kansallisromanttisilla piirteillä silatun jugendia edustavan kivilinnan rakennutti toimitalokseen Raittiusyhdistys Koitto. Jatkosodan aikana vuonna 1944 talo vaurioitui pommituksissa, ja vuonna 1950 taloon valmistui lisäkerros. Taloa korotettiin vielä 1980-luvulla raittiusseuran muutettua rakennuksesta 1985. Nyt avattavan yökerhon anniskelutoiminta keskittyy lisäkerroksiin. Aiemmin Koiton talon yläkerrosten tiloissa toimi BLÄK-yksityisklubi. Museoviraston suojeleman rakennuksen omistaa nykyisin suomenruotsalainen Svenska kulturfonden -säätiö, ja sen sisätilat on yhdistetty Forumin kauppakeskukseen, kuten suurin osa korttelin muistakin rakennuksista. Koiton talossa on esimerkiksi Ruotsalaisen Kansanpuolueen puoluetoimisto ja suomenruotsalainen tiedotus- ja kulttuurikeskus Luckan.

G Lounge skybar&club -yökerhon taustalla on Timo Partanen, jonka pyörittämä Hugo´s Room Punavuoressa pisti vappuna ovensa säppiin.


Muutaman sadan metrin säteellä Simonkadun ja Yrjönkadun kulmauksesta ovat kaakon suunnalla muutaman korttelin päässä Mannerheimintien varrella sijaitsevat dtm ja Mann´s Street sekä Lönnrotinkadulla sijaiteva Hercules. Lounaassa muutaman korttelin päässä Malminrinteessä puolestaan sijaitsevat Cavalier ja Keltainen Ruusu.

Yökerhoon pääsee Forumin Simonkatu 8:ssa sijaitsevan sisäänkäynnin kautta ja nousemalla hissillä kahdeksanteen kerrokseen.
Sateenkaarivähemmistön suosimaa yöelämän keskittymää voi leikkisästi kutsua ´Pinkiksi Bermudan kolmioksi´.

glounge.fi
Facebook: GloungeHelsinki
Keskustelu: Uusi yökerho homoille Helsinkiin?
Baarit ja yökerhot palveluoppaassa

11 kommenttia

Hienoa. Onnea uudelle gaypaikalle. Hugo's oli tyylikäs lounge bar. Oletan, että uusi paikka on vielä entistäkin laadukkaampi.

Mielenkiintoista ja samalla hienoa, että Helsingissä gaybaarit ja -clubit ovat keskittyneet aivan ydinkeskustaan. Onkohan missään muussa pääkaupungissa?
  • 2 / 11
  • discofeelis
  • 9.9.2015, 2.48
...kun taas trendikkäämmät ja uutta kansainvälisesti arvostettua sceneä luovat clubit, tapahtumat ja näitä tarjoavat mestat toimivat laidemmalla.

Mutta kiva, että laadukkaasta homobaarista näkee sentään ulos.