Hämeenlinnan ensimmäisessä pride-kulkueessa noin 400 osallistujaa

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Hämeenlinnassa järjestettiin ensimmäinen pride-paraati lauantaina 1.8.2015. Osallistujia oli noin 400. (kuva: Mikko Väisänen)

Lauantaina 1. elokuuta järjestettyyn Hämeenlinnan ensimmäiseen pride-kulkueeseen osallistui noin 400 ihmistä. Tapahtuman teemana oli "me olemme olemassa".

Sää oli suosiollinen ja marssi sujui täysin häiriöttä. Marssille järjestäytyminen alkoi torilla, Raatihuoneenkadun puolella iltapäivällä ennen kolmea, ja Mielenosoitusmarssi yhdenvertaisuuden puolesta lähti Sibeliuksenkatua kohti Linnanpuiston lavaa. Marssia veti vapaaehtoisten ryhmä, jota seurasi rumpuryhmät Helsinkiror ja Manseror. Marssin jälkeen käynnistyi puistojuhla ja piknik Linnanpuistossa.

- Päivä ylitti kaikki odotukset. Tapahtumassa yhdistettiin sujuvasti ihmisoikeuspuheenvuorot ja iloinen, viihteellinen ohjelma, jolla ylistetään ylpeyttä omasta itsestä, kertoo Sinuiksi-palvelun toiminnanjohtaja Mikko Väisänen.

Tervehdyksensä esittivät Hämeenlinnan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Iisakki Kiemunki, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäinen ja kansanedustaja Olli-Poika Parviainen. Valtakunnallisen Setan tervehdys esitti Jenni Kemppi ja vasemmistonuorten tervehdyksen varapuheenjohtaja Sophia Leppä. Ohjelmaan kuuluivat myös Hiphip-trio Mansesterin Sateenkaaria-konsertti, Outo Homo -esitys ja Jukka Kurosen drag-esitys. Puistojuhlan juontavat drag-artisti Jukka Kuronen ja Sinuiksi -hankkeen Mikko Väisänen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Prideä olivat järjestämässä Hämeenlinnan Setan vertaisryhmä, Tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi, Hämeenlinnan seudun Vasemmistonuoret, Hämeenlinnan Vasemmisto sekä Hämeenlinnan Vihreät. Paikalliset aktiivit olivat Sinuiksi-palvelun tuella Väisäsen mukaan ponnistelleet tapahtuman järjestämiseksi koko kevään ja kesän.

- Liikutuksen kyyneet nousivat järjestäjien silmiin kun he näkivät ihmisten vähitellen kerääntyvän Hämeenlinnan torille valmiina marssimaan yhdenvertaisuuden puolesta, kertoo Väisänen.

Pride-paraati Hämeenlinnassa lauantaina 1. elokuuta 2015 (kuva: Mikko Väisänen)
Paikalliset vapaaehtoiset tuulettavat: ´me tehtiin se´ (kuva: Mikko Väisänen)

Koko ohjelma, puhujat ja järjestäjät löytää tapahtuman Facebook-eventistä tapahtumasta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!