Oikeusministeri vastasi hallituksen sateenkaariyhteistyöverkostosta KD-edustajalle

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Antero Laukkanen (kd) vaati toukokuun lopulla kirjallisessa kysymyksessään selvitystä hallituksen sisälle perustetusta sateenkaariyhteistyöverkostosta. Kyse on valtioneuvostossa toimivasta epävirallisesta oikeusministeriön sekä sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimasta sateenkaariyhteistyöverkostosta, jonka olemassaolo nostettiin oikeusministeriön tiedotteessa kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän alla.

Vastaus Laukkasen kysymykseen tuli 10. kesäkuuta 2020 oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonilta, joka muistuttaa, että oikeusministeriön yhtenä tehtävänä on työjärjestyksensä mukaisesti yhdenvertaisuuden edistäminen yhdenvertaisuuslaissa määriteltyjen syrjintäperusteiden osalta ja sosiaali- ja terveysministeriö vastaa sukupuolten tasa-arvon edistämisestä tasa-arvolain mukaisesti. Oikeusministeri myös muistuttaa, että kaikilla viranomaisilla on yhdenvertaisuuslakiin ja tasa-arvolakiin perustuva velvollisuus edistää yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, minkä vuoksi yhdenvertaisuus- ja tasa-arvotyötä tehdään kaikissa ministeriöissä.

Oikeusministeri kuvaa vastauksessaan yhteistyöelimen toimintaa, asemaa ja tarkoitusta tukea virkamiehiä heille lakisääteisesti kuuluvien tehtävien hoitamisessa.

Laukkanen peräänkuulutti kysymyksessään vastaavanlaisten verkostojen perustamista muiden vähemmistöryhmien yhdenvertaisuuden lisäämiseksi. Henriksson totesi, että vastaavanlaisia yhteistyöelimiä on jo olemassa suuri määrä: esimerkiksi vammaisten henkilöiden oikeuksien neuvottelukunta, romaniasiain neuvottelukunta, etnisten suhteiden neuvottelukunta, kansalliskieliverkosto ja tasa-arvoasiain neuvottelukunta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!