USAn Korkeimman oikeuden päätös avioliittoasiasta on tulossa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 8

USAn Korkeimman oikeuden päätöstä samaa sukupuolta olevien parien avioliitto-oikeudesta odotetaan lähipäiviksi. Korkeimman oikeuden tapahtumia seuraava blogi scotusblog.com aloittaa torstaina ”tunti tunnilta” -seurannan. Päätökset Obaman sairausvakuutuslaista ja avioliittoasiasta on luvattu kesäkuun loppuun mennessä.

Monet asiantuntijat arvailevat, että Korkein oikeus laillistaa homoavioliitot kaikkialla maassa, koska perustuslaki takaa kaikkien kansalaisten yhdenvertaisen kohtelun. Päätöksen tekee yhdeksän tuomaria, ja näistä neljä liberaalia tuomaria todennäköisesti kannattaa avioliiton sallimista. Myös yksi konservatiivi tuomari on useammassa tilanteessa osoittanut myönteisen kantansa.

Media-arvioinneissa muistutetaan, että ratkaisuvaihtoehtoja on useita ja päätös voi olla myös yllättävä. Homoavioliittojen vastustajat toivovat, että joidenkin osavaltioiden homoavioliittokiellot säilyvät lainvoimaisina. Yksi yllättävä vaihtoehto voisi olla, että osavaltiot hyväksyvät muissa osavaltioissa solmitut avioliitot, mutta niillä itsellä ei olisi pakkoa vihkiä samaa sukupuolta olevia pareja. Voitaisiin ainostaan perustaa homoille ja lesboille jonkinlainen civil union -liitto.

Nyt käsittelyssä ovat neljän osavaltion (Kentucky, Michigan, Ohio ja Tennessee) lait, ja on ratkaistava kaksi kysymystä:
1. Vaatiiko maan perustuslain 14. muutos (Fourteenth Amendment ), että osavaltion on sallittava kahden samaa sukuopuolta olevan avioliitto
2. Vaatiiko em. perustuslain muutos, että muussa osavaltiossa hyväksytty samaa sukupuolta olevien avioliitto on tunnustettava.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu


Monissa kiistanalaisten osavaltioiden maistraateissa on avioliittoon aikovia heteropareja hoputettu hakemaan avioliittolisenssinsä jo ennen torstaita, koska maistraatteihin tulee valtava ruuhka, jos homoavioliitot hyväksytään loppuviikosta tai ensi maanantaina.

Blogi joka seuraa mitä tapahtuu USA:n korkeimmassa oikeudessa

8 kommenttia

Jännittäviä hetkiä tulossa. Jos oikein ymmärsin, liittovaltion korkein oikeus julistaa päätöksen joko huomenna torstaina (25.6.) tai viimeistään ensi maanantaina (29.6.)

USA:n kristilliset homovihajärjestöt ja monet fundikset ovat uutterina. Jos jonkinlaisilla kauhukuvilla pelotellaan, valheita levitellään ja homovihaa lietsotaan. Pari esimerkkiä:
http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/22/watch-dissecting-noms-absurd-marriage-pledge-gop-candidates

http://www.advocate.com/politics/marriage-equality/2015/06/02/roy-moore-marriage-equality-will-literally-cause-destruction-o

Republikaanien presidenttiehdokkaiksi pyrkivät ovat kaikki poikkeuksellisen homo-ongelmaisia, pari esimerkkiä
http://www.thenewcivilrightsmovement.com/davidbadash/jeb_bush_promises_to_continue_fighting_same_sex_marriage_irrespective_of_how_supreme_court_rules

http://www.rightwingwatch.org/content/mike-huckabee-pledges-block-gay-marriage-if-elected-president

http://www.advocate.com/politics/2014/06/24/watch-santorum-others-invoke-nazis-opposing-lgbt-rights
---
Suomen fundikset ovat puolestaan suomennelleet uutterasti amerikkalaisten veljesjärjestöjensä tekeleitä, koska suomalaisfundiksilla ei ole mitään omaa, vaan kaikki on lainattu. Patmos-bisnessäätiön hörhöilevät hihhulit ovat olleet toimeliaimpia. ”Ahvis” on tänään pannut paperille parastaan mm. seuraavanlaisesti: ”Joka tapauksessa juuri nyt näinä hetkinä sekä USA:ssa että kohta mahdollisesti meillä Suomessakin ollaan täsmälleen siinä jo Magdeburgin tunnustuksen luterilaisten laatijoiden 1550 varsin enteellisesti kuvailemassa äärimmäisyystilanteessa, jossa kansalaisten ja kristittyjen ja alemman esivallan on ratkaistava, miten toimitaan tilanteessa, jossa tyrannimaiseksi muuttunut ja käytännössä ateismiin nojaava esivalta ryhtyy näennäisen lain voimalla pakottamaan kaikkia mukautumaan synnin, luonnottomuuden ja jumalattomuuden harjoittamiseen.”
”Enemmän tulee totella Jumalaa kuin ihmistä”
http://www.patmos.fi/blogi/kirjoitukset/720/enemman_tulee_totella_jumalaa_kuin_ihmista
---

Lisäys
Teksasissa asusteleva pastori lupaa polttaa itsensä, jos tasa-arvoinen avioliittolaki voittaa ( http://www.rightwingwatch.org/content/rick-scarborough-ready-burn-death-fight-gay-marriage ).
Monet ovat jo lupautuneet toimittamaan hänelle sytkärin, ja varmuuden vuoksi on avattu myös tulitikkukeräys:
http://www.gofundme.com/matchesforpastor

Kommenttia muokattu: 24.06.2015 klo 17:50
  • 2 / 8
  • tjas
  • 25.6.2015, 7.27
Alkaa näyttää että tässä vuosituhannen oikeudentyössä menee lopulta lapsi pesuveden mukana. Tällaista arvojen vastakkainasettelua ei ole Suomessa eikä näemmä juuri muuallakaan pitkiin aikoihin nähty. Se kyllä on nähty, mihin se on ennen lopulta johtanut. Aika moni alkaa ilmeisesti olla myös siihen valmis.

Natsi-korttiakaan välttelemättä, onhan meillä myös ollut jonkinlaisia valtionpäämiehiä, jota sanoisivat eläessään vielä tänään legendaariset: "Mitä minä sanoin."