Australia: Yritysmaailma vaatii hallitukselta tasa-arvoista avioliittolakia

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 29
Yritykset tukevat tasa-arvoisen avioliittolain säätämistä Australiaan.

Australiassa yli 150 yritystä on yhteisessä News Corp -mediayhtiön viikonlopun lehdissä julkaistussa ilmoituksessa vaatinut hallitusta tuomaan lakiesityksen avioliittolain muuttamisesta tasa-arvoiseksi.

Puolueista avioliittolain uudistusta vastustaa etenkin pääministeri Tony Abbottin johtama liberaalipuolue.

Irlannissa kansanäänestyksessä hyväksytty samaa sukupuolta olevien parien oikeus avioliittoon on voimistanut avioliittokeskustelua myös Australiassa. Yritysten lisäksi suuri joukko julkisuuden henkilöitä on asettunut tukemaan tasa-arvoista avioliittolakia.

Toukokuussa julkaistussa mainoksessa oli 53 yrityksen logo. Kesäkuussa julkaistuun mainokseen on tullut sata mainostajaa lisää. Yhdenvertaisen avioliitto-oikeuden kannattajia ovat esimerkiksi McDonald’s, Twitter, Levis, Mastercard, H&M, Deliotte ja Google.

Mainoksessa todetaan, että "entistä useampi paikallinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen yritys tukee avioliiton yhdenvertaisuutta australialaisille". Mainoksen alaosassa todetaan myös, että "hyvin pian tarvitsemme suuremman mainoksen".

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Myös Suomessa yritysmaailma tuki laajasti tasa-arvoista avioliittolakia syksyn 2014 Me Tahdomme -kampanjassa. Suomessa eduskunta hyväksyi tasa-arvoisen avioliittolain joulukuussa 2014. Laki astuu voimaan 1.3.2017.

Protesti homoavioliittoja vastaan

Australialainen aviopari on ilmoittanut hakevansa avioeroa, mikäli Australia hyväksyy samaa sukupuolta olevien avioliitot. CityNews -lehden haastattelema kymmenen vuotta naimisissa ollut pariskunta Nick ja Sarah Jensen kertoivat, että he joutuvat mahdollisesti eroamaan protestiksi, mikäli myös samaa sukupuolta olevat parit saavat oikeuden solmia avioliiton. He eivät kertomansa mukaan voi kristittyinä tunnustaa avioliittoa muuten kuin naisen ja miehen välisenä.

PinkNews: 154 businesses take out joint ad in Australian newspapers calling for equal marriage
www.australianmarriageequality.org
CityNews: Gay law change may force us to divorce

29 kommenttia

Jälleen puhdasta propagandaa. Esimerkiksi Suomessa on noin 250.000 yritystä. Jos näistä esimerkiksi 500 ilmoittautuu tukemaan avioliittolain muutosta, se ei tarkoita, että yritysmaailma kokonaisuudessaan tukisi, haluaisi saatika vaatisi yhtään mitään asian tiimoilta.

Näin asioita vääristellen toki saadaan aikaan mielikuva, että näin todella olisi, kunhan sitä toistetaan riittävän monta kertaa. Silti ihmettelen, että ihmisiltä tuntuu katoavan kaikki lähdekriittisyys tämän asian käsittelyssä. Voisin hyvin kuvitella jopa YLEn otsikoivan asiaa käsittelevän uutisen näin kuten tässäkin tapauksessa.
Ja sekös nyt vasta kismittää?