Moskova: Pride-tapahtuma kiellettiin

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Moskovan Punainen tori on vallan keskipiste. Hlbti-vähemmistöjen mielenilmauksia ei sallita täällä, eikä muuallakaan Moskovassa tai koko Venäjälläkään.

Venäjän pääkaupungin Moskovan viranomaiset ovat kieltäneet 30. toukokuuta järjestettäväksi aiotun pride-tapahtuman. Kielto ei tullut yllätyksenä, sillä kaupunki on säännöllisesti vuosittain kieltänyt priden järjestämisen.

Asiasta kertoo uutistoimisto AFP.

Priden järjestäjät aikovat valittaa kiellosta, kuten aiemminkin. Kielloista huolimatta vuosittain priden järjestäjät ovat kokoontuneet ja järjestäneet tempauksia suunniteltuna pride-päivänä. Viranomaiset ovat kuitenkin nopeasti hajottaneet kokoontumiset ja ottaneet kiinni osallistujia.

Venäjällä hyväksyttiin kesällä 2013 ns. homopropagandalaki, joka käytännössä estää homoseksuaalisten suhteiden esittämisen yhdenvertaisena heterosuhteiden kanssa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Venäjällä seksuaalivähemmistöihin kuuluvat joutuvat entistä useammin syrjinnän, häirinnän ja väkivallantekojen kohteeksi. Human Rights Watch -järjestön mukaan homopropagandalaki laillistaa seksuaalivähemmistöihin kuuluvien syrjinnän.

Yahoo News: Moscow bans Gay Pride march, again

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!