Obama lupasi USA:n jatkavan toimintaansa hlbti-vähemmistöjen aseman parantamiseksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän merkeissä todennut, että työ hlbti-vähemmistöjen aseman parantamisen suhteen jatkuu. Valkoisen talon Obaman ja hänen vaimonsa puolesta julkaisemassa julkilausumassa Obama totesi hlbti-oikeuksien olevan ihmisoikeuksia ja työn niiden suhteen olevan vielä kesken niin kotimaassaan kuin maailmallakin.

- Kaikille ihmisille kuuluu oikeus elää ilman pelkoa, väkivaltaa ja syrintää, riippumatta siitä keitä ovat tai ketä rakastavat, hän sanoi.

Obaman presidenttikausien aikana Yhdysvallat on ulkopolitiikassaan antanut tukensa hlbti-vähemmistöille. Obaman virkakausien aikana USA on luopunut ns. Don´t Ask Don´t Tell -käytännöstään, joka esti avoimesti homoja palvelemasta asevoimissa. Hän on myös ilmaissut tuksensa samaa sukupuolta olevien välisille avioliitoille ja vaatinu kieltämään ns. eheytyshoitojen antamisen alaikäisille. Vuonna 2014 hän allekirjoitti määräyksen, jolla turvataan liittovaltion palkkalistoilla olevien transvähemmistöön kuuluvien asemaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Obama huomioi myös vuonna 2014 kansainvälisen homo-, trans- ja bifobian vastaisen päivän.

PinkNews: President Obama: I will never stop fighting for LGBT rights
GayStarNews: US President and Secretary of State both mark IDAHOT for 2nd year in a row

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!