Homojen ”parantaminen” ja vihaaminen Euroopassa yhä tavallista

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006
  • 4
Homojen hoitoon tarjotaan Saksassa homeopaattisia lääkkeitä. Yksityiskohta Arten dokumentista.

Saksalaiset tv-kanavat ovat viime päivinä esittäneet useita ohjelmia, joissa homoja yritetään parantaa. Apuna on mm. homeopaattisia lääkkeitä ja paholaisten karkottamista. Hampurin seudun tv-kanava NDR lähetti jo vajaa vuosi sitten ohjelman homoparantajista, ja nyt tuli ohjelman kakkosjakso. Parantaminen yhä jatkuu. Toimittaja Christian Deker, itsekin homo, käy konkreettisesti hoitopöydällä ja kuvaa tapahtumia. Sairauskassa edelleen korvaa hoitoja, vaikka asiaan kiinnitettiin huomiota jo ohjelman ykkösosassa.Ohjelman ykkösosa löytyy myös Youtubesta
https://www.youtube.com/watch?v=yGVxJlQaJDU


Tv-dokumentissa ”Et saa olla homo” evankelikaalipappi José Denis-Ndelengo kertoo, että hän on nähnyt tuhansien homojen parantuvan (!). Ensin on kirottava rakkauden tunteet samaa sukupuolta olevaa kohtaan ja sitten pyhä henki rientää apuun.

http://arte.gl-systemhaus.de/am/tvguide/ALL/051864-000-A_EQ_1_VOA-STA_01810693_MP4-1500_AMM-Tvguide.mp4

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Arte-kanavan nettisivulla on tänään erityinen tietopaketti Euroopan homofobiasta. Vihasta homoja kohtaan kertoo dokumentti ”Oikea ja väärä rakkaus”. Viime aikoina on paljon puhuttu Venäjän homovihasta, mutta viharikoksia tapahtuu runsaasti eri puolilla Eurooppaa. Monissa maissa ihmiset ovat lähteneet kaduille osoittamaan, että he tuntevat vastenmielisyyttä homoja kohtaan. Kaikissa eurooppalaisissa kielissä 'homo' on yhä tehokas haukkumasana. Viha aiheuttaa sen, että homo- ja lesbonuorten itsemurhat ovat viisi kertaa yleisempiä kuin heteronuorten itsemurhat. Vihamielinen suhtautuminen homoihin on monille henkilökohtainen asenne. Sellaista esiintyy paljon myös koulutusta saaneiden ja ns. ”sivistyneiden” ihmisten piirissä. Homoja siedetään, mutta heistä ei pidetä. Saksalais-turkkilainen kirjailija Akif Pirinçci ilmoittaa, ettei hänkään pidä homoista ja haluaa sanoa sen ääneen. Pirincci ei ole kuullut, että homoja puukotettaisiin tai pahoinpideltäisiin kaduilla. Dokumentissa kuitenkin kaksi homoa kertoo, miltä väkivalta tuntui pariisilaisella kadulla.

Euroopan alueella on arviolta 20 miljoonaa homoseksuaalista ihmistä. Vastenmielisyys homoja kohtaan perustuu useimmiten vankkoihin ennakkokuuloihin. 20 miljoonaa homoa ja lesboa ei yleensä näy katukuvassa, koska he ovat tavallisia ”matti tai maija meikäläisiä”.

http://arte.gl-systemhaus.de/am/tvguide/ALL/051863-000-A_EQ_1_VOA_01809536_MP4-1500_AMM-Tvguide.mp4

Ohjelmat löytyvät myös ranskankielisinä Arten ranskalaisilta sivuilta.

(Klo 14.30 lisätty kuva Vilnan Euro Pride -paraatista)

Homofobiaa käsittelevässä dokumentissa on pitkä osuus Liettuan tilanteesta ja tapahtumista vuoden 2013 Euro Priden aikana. Kuvassa on mm. tämä suomalainen pride-aktiivi Vilnassa Euro Priden ajoneuvossa. Dokumentissa kuvataan myös homofobisen kansanedustajajan Grazulisin hyökkäysyritystä Prideä vastaan.

Arten homofobia-paketti

4 kommenttia

jos homeopatian ideana on hoitaa antamalla potilaalle pieniä määriä sellaista ainetta, joka suurina määrinä tuottaa tautia muistuttavia oireita - mikä mahtaa olla tämä suurina määrina homoseksuaalisuutta aiheuttava aine? O.o
Molemmat osat ovat youtubessa katsottavissa.

Minulla on omalta Saksan ajaltani kokemuksia parantamisyrityksistä, sillä tutustuin metodistikirkon evankelioijiin opiskelukaupungissani. Kerrottuani olevani homo (schwul) he halusivat rukoilla puolestani. Rukouksissa ei suoraan sanottu homouteni olevan sairaus tai synti, mutta koin outona sen että homouteni takia oli rukoiltava.
Kokemukseni osuvat erikoisesti samaan aikaan, kun tapasin elämäni suuren rakkauden.