Kalifornian oikeusministeri yrittää keskeyttää aloitteen homojen teloittamisesta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kalifornian oikeusministeri Kamala Harris on ilmoittanut pyytävänsä osavaltion korkeimmalta oikeudelta lupaa aloitteen pysäyttämiseksi. Hän perustelee pyyntöään sillä, että asianajajana työskentelevän Matt McLaughlinin tekemän lakialoitteen tavoite on maan perustuslain vastainen. Hän myös katsoo sen uhkaavan yleistä turvallisuutta.

Oikeusministerin mahdollisuuksia pysäyttää lain eteneminen rajoittaa vuonna 1978 osavaltion korkeimmassa oikeudessa tehty päätös sen jälkeen, kun oikeusministeri oli yrittänyt pysäyttää kansanäänestyshankkeen.

Oikeusministeri Harrisin tehtäviin kuuluu kansalaisaloiteiden valmistelu nimenkeräystä varten. Harris on ilmaissut toivovansa, ettei joudu valmistetelemaan McLaughlinin aloitetta. Kansan vaatimukset aloitteen välittömästä kaatamisesta ovat voimistuneet, vaikka tiedossa on, ettei aloitteella ole käytännössä mahdollisuuksia tulla laiksi.

Mikäli korkein oikeus epää luvan aloitteen pysäyttämiseksi, etenee aloite allekirjoitusten keräämisvaiheeseen. Aloite tarvitsee 365 000 allekirjoitusta, jotta se etenisi vuoden 2016 vaalien yhteydessä järjestettävään kansanäänestykseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Matt McLaughlinin lakialoitteessa vaaditaan homojen tappamista "luodilla päähän tai muulla soveliaalla menetelmällä". Aloitteessa esitetään myös hlbti-oikeuksien tukemisen määrittelemistä rangaistavaksi.

California´s Attorney General tries to block proposed ´kill the gays´ initiative
Kalifornia: lakihanke homojen surmaamisesta

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!