Pietari: Suutelevan naisparin selfie, Vitali Milonov, ratsia lesbobaariin ja kuulustelut

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
Lentokoneessa suuteleva naispari ja taustalla Vitali Milonov (kuva: Instagram)

Poliisi on ratsannut pietarilaisen lesboille suunnatun Infinity-niminen yökerhon. Ratsialla oletetaan olevan yhteys tapaukseen, jossa naisparin lentokoneessa tammikuun lopussa ottama kuva suudelmastaan levisi nopeasti netissä. Kuvan saama suuri huomio selittyy sillä, että naisten takana näkyy nuokkumassa pietarilaispoliitikko Vitali Milonov. Hänet tunnetaan Venäjän ns. homopropagandalakien isänä.

Moskovan ja Pietarin välisellä lennolla naiset osoittivat suudelmallaan ja kuvan lähettämisellä Instagramiin mieltään Milonovia vastaan. Milonov ei ilahtunut tempauksesta, vaan sanoi "elukoiden" loukanneen matkustajia kauhealla tempullaan ja uhkasi "usuttaa kasakat" heidän kimppuunsa.

- Voin kutsua kasakat... he ovat jo matkalla ruoskineen ja soihtuineen. Karkotamme kaikki perverssit Pietarista, suunnitteli Milonov.

Кто там на заднем фоне??? МИЛОНОВ! а нам похер! Мы летим в любимый клуб "Инфинити"

Kuva, jonka моябесконечность (@infinitykseniya) julkaisiHelmikuun lopulla syyttäjänviraston tutkijoita saapui suuteluselfiessä esiintyneen Kseniyan osittain omistamalle Infinity-yökerholle. Ruotsin televisio SVT:lle hän kertoo, että tutkijat käyttäytyivät asiallisesti. He eivät löytäneet mitään rikollista.

Daily Mailin mukaan tutkijoita kiinnosti baarissa mahdollisesti olevat alaikäiset asiakkaat ja siellä mahdollisesti tapahtuva huumeiden myynti. SVT:n mukaan tutkijoita kiinnostaa myös baarin toiminta sosiaalisessa mediassa: onko baarin ryhmässä alaikäisiä jäseniä.

Kseniya kertoo myös SVT:lle, että hänet ja klubin muut omistajat on haastettu kuulusteluihin. Kuulustelujen jälkeen hän on ladannut Instagramiin uuden selfien, jossa pari poseeraa syyttäjänviraston edessä.

новое вынужденное селфи. готовы к обороне. #антигомофобия

Kuva, jonka моябесконечность (@infinitykseniya) julkaisiValtapuolue Yhtenäistä Venäjää edustava pietarilaispoliitikko Vitali Milonov on ottanut ärhäkästi kantaa kaikenlaisiin tapauksiin ja ilmiöihin, jotka hänen mielestään uhkaavat ns. perinteisiä perheihanteita ja arvoja. Milonov on esimerkiksi vaatinut aborttien kieltämistä ja evoluutiteorian opettamisen kouluissa. Hän on vaatinut Venäjän irtautumista Eurovision laulukilpailusta, koska se on hänen mielestä sodomian näyttämö. Milonov on myös huomioinut Suomessa hyväksytyn tasa-arvoisen avioliittolain: häpeällisen ja kauhean lain hän uskoo olevan Brysselin painostuksen tulosta.

Daily Mail: Police raid gay club run by lesbian whose selfie of her kissing a girlfriend in front of Russian anti-homosexual politician went viral
SVT: Rysk gayklubb utreds efter ´kyss-selfie´
Yle: Nainen suuteli naista, joutui kuulusteluihin Venäjällä

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta