"Täytyy tottua ajatukseen" - Zyskowicz avioliittolaista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • jnsto
  • 7

Avioliittolakiuudistusta vastaan äänestänyt kansanedustaja Ben Zyskowicz (kok) arvelee, ettei hänelle ole vaikeaa tottua avioliittokäsitteen uuteen määritelmään. Äänestyksessä vielä soveltamaansa mielipidettä hän kuvasi imperfektissä Ylen Hämeen uutisessa.

– Minulle sopii hyvin, että jokaisella on samat oikeudet, mutta avioliittoa pidin miehen ja naisen välisenä. Nyt täytyy tottua ajatukseen, että avioliitto tarkoittaa myös samaa sukupuolta olevien liittoa. - Ei se minulle kuitenkaan ole vaikeaa, hän arveli.

Ihmisoikeusasioissa on Ben Zyskowiczin mukaan menty piperrykseen. Hän yhtyy ihmisoikeuskeskuksen johtajan Kristiina Kourosin huoleen siitä, miten kansalaiset suhtautuvat ihmisoikeuksiin, jos pienet ja suuret pulmat esitellään samanarvoisina.

Ben Zyskowicz kertoo jo 70-luvulla pitäneensä ihmisoikeuksia arvossa. Hän järjesti silloin Rauhan ja ihmisoikeuksien viikon. Tosin viikko oli vastaveto Teiniliitolle, joka järjesti pelkän Rauhan viikon.

– Jotkut pitivät ihmisoikeuksista puhumista neuvostovastaisena, Zyskowicz muistelee.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Zyskowicz oli osallitunut Perjantaiparlamentti-keskusteluun Hämeenlinnassa. Aihetta selosti Yle Hämeessä Eero Hyvönen.

Uutinen Ylessä

7 kommenttia

En oikein hahmota, mihin erityisesti tarvitsee tottua, koska uskoakseni uudistus ei ole muuttamassa Zyssen omaa avioliittoa millään tavalla.
Eiköhän lausunto ole julkisuudenhallintaa, jonka puitteissa voi ottaa eroa poteroihinsa avioliittoasiassa jääneisiin puolue- ja edustajatovereihin, joita heitäkin lukuisasti on.