Elton John arvosteli virallisen Venäjän suhtautumista homoihin

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • Sami Mollgren

Pietarissa sunnuntaina esiintynyt Elton John ripitti venäläispäättäjiä näiden asenteista homoseksuaalisuutta kohtaan.

Elton Johnin kannanotto on julkaistu tekstinä myös laulajan virallisissa sosiaalisen median kanavissa Facebookissa ja Twitterissä.

Elton John ylisti iPadeja laitteina, joilla voi pitää yhteyttä rakastamiinsa ihmisiin. Hän totesi Pietarissa olleen Applen perustajan Steve Jobsin muistomerkin arvon - ja piti käsittämättömänä sitä, että muistomerkki poistettiin homopropagandana, koska Jobsin seuraaja on homo. Elton John ihmetteli, että onko iPad samalla myös homopropagandaa tai Tšaikovskin musiikki perverssiä.

Elton John totesi myös kokeneensa homomiehenä olleen aina tervetullut Venäjälle. Hän nosti esiin tarinat venäläisistä faneista - naisista ja miehistä jotka rakastuvat tanssiessaan "Nikita" -kappaletta ja heidän lapsiaan, jotka laulavat "Circle of Life" -kappaleen mukana.

- Jos en ole rehellinen siitä, kuka olen, en olisi voinut kirjoittaa tätä musiikkia. Se ei ole homopropagandaa. Ilmaisen siten elämää. Jos alamme rangaista ihmisiä sellaisesta, menettää maailma inhimillisyytensä, sanoi Elton John.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elton John on aiemminkin ottanut kantaa hlbti-ihmisten asemaan Venäjällä. Loppuvuodesta 2013 hän otti kantaa Venäjän homovastaisiin lakeihin. Laulaja kertoi olevansa niiden tähden syvästi murheellinen ja järkyttynyt. Elton Johnin esiintymiset Venäjällä ovat hermostuttaneet uskonnollis-konservatiiveja.


Maanantaina Elton John esiintyy Helsingissä.

Sir Elton John attacks Russia´s anti-gay laws during St Petersburg concert
Elton John blasts Russian officials for taking down statue of Apple founder Steve Jobs
Elton John Facebookissa

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!