Uusi päivä -tv-sarjan pääkäsikirjoittaja uskoo: sarjaan saadaan ennen pitkää myös homo

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • vaeltaja2006

Uusi päivä on kotimainen tv-sarja tv2:ssa. Se on pyörinyt siellä jo neljä vuotta. Tapahtumat sijoittuvat Virtauksen pikkukaupunkiin jossain Helsingin ja Tampereen välillä. Junamatkaa Helsinkiin on tunnin verran. Virtaus on moderni kaupunki, jossa on mm. ilmaisutaidon lukio. Nuorten asiat ovat sarjassa vahvasti esillä.

Tunnettu bloggaaja "Tämän kylän homopoika" odotteli ja toivoi jo tammikuun 2013 alussa, että sarjaan saataisiin homohahmo tai homopari. Joidenkin uusien hahmojen kohdalla näytti lupaavalta, mutta toiveet eivät toteutuneet.


http://tamankylanhomopoika.blogspot.fi/2013/01/vihdoinkin-seksuaalivahemmistoja.html


YleX:n puolella homohahmon puuttuminen on nyt uudelleen nostettu esiin. Menneen viikon keskiviikkona radion Julkinen sana -ohjelmassa asiaa kysyttiin Uusi päivä -sarjan pääkirjoittajalta Petri Revolta, Milloin sarjaan saadaan homo? Hän kertoi, että sarjassa pyritään heijastamaan suomalaista todellisuutta myös henkilögallerian suhteen, mutta hän ei lupaa sarjaan mitään kiintiöhomoa tai kiintiömaahanmuuttajaa. Tilastollisesti kuitenkin pitäisi olla homo, ja Virtauksen kaupungin ilmaisutaidon lukiossa luultavasti homoja olisi enemmän kuin väestössä keskimäärin. Petri Repo uskoo, että sekin päivä joskus koittaa, kun tarinaan tarvitaan yksi homo. Homous ei enää riitä teemaksi eli siitä ei tehdä numeroa, vaan homohahmo tulee tarinaan luontevasti sitten kun on tullakseen. Homoseksuaalisuuden kohtaaminen voi kyllä olla teemana.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sarjaa tehdään koko perheelle ja ikärajamääräykset voivat tulla ikävästi vastaan. Joissakin sarjan jaksoissa voi joutua asettamaan 7 vuoden ikäräajan, huumeiden tai alkoholin käyttöä koskevassa jaksossa 12 vuoden rajan. Ikärajamääräysten vuoksi sarjassa joudutaan elämään "kiltimmin" kuin tosielämässä.

"Julkinen sana" Areenassa (homoteema alkaa n. 37 minuutin kohdalta)
http://areena.yle.fi/radio/2351097

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!