Sateenkaarivertaisryhmät Hämeenlinnaan ja Seinäjoelle

  • Uutinen
  • Yleiset
  • -
  • 4
Historiallinen kuva Ämyrockista, jossa Hämeenlinnan aktiivit pääsivät samaan kuvaan Pekka Haaviston kanssa.

Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu Sinuiksi on käynnistänyt vertaistukiryhmätoiminnan Hämeenlinnassa. Myös Seinäjoella on käynnisteillä oma ryhmä.


Sinuiksi ja Seta olivat mukana viime kesänä Hämeenlinnan Ämyrock-tapahtumassa yhdessä paikallisten aktiivien kanssa. Tapahtumaan osallistumisen tarkoituksena oli juhlia Ämyrockin ja Setan yhteisiä 40-vuotissyntymäpäiväjuhlia, tiedottaa Sinuiksi-hankkeen toiminnasta mutta myös kuulostella tarvetta paikalliselle vertaistukiryhmälle.

- Olimme iloisesti yllättyneet, kun kojullemme alkoi virrata ihmisiä ja jo lyhyessä ajassa olimme saaneet tusinan verran kiinnostuneita kokoon perustamaan tänne omaa vertaisryhmää, kertoo Hämeenlinnan pääaktiivi Annika Valtonen.

Uusi ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöön kuuluville. Ryhmä-aikeikeet uutisoitiin Hämeen Sanomissa ja facebookissa ja pian Valtonen sai lisää yhteydenottoja. Nyt piti kääriä hihat ja pistää töpinäksi.

- Sovimme vertaisten kanssa picnik-tapaamisista Hämeen linnan puistossa kesän mittaan ja aloimme etsiä ryhmälle kokoontumistiloja, Valtonen jatkaa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Oma tila löytyi Hämeenlinnan uudesta kumppanuustalosta, joka toimii Hämeenlinnan vanhassa kirjastotalossa (Kirjastokatu 1). Toimijat muuttavat taloon lokakuussa remontin päätyttyä.

- Ryhmä tapaa keskiviikkoisin 17–19 ja ensimmäinen kokoontuminen on 1.10. Kaikki ovat lämpimästi tervetulleita mukaan, annan mielelläni lisätietoja kokoontumisista, Valtonen Sanoo.

Sinuiksi-hanke tukee ryhmän toimintaa ja tulee loppuvuodesta vielä uudelleen vieraisille ryhmään.

Seinäjoella käynnisteillä oma ryhmä

Seinäjoen Olkkari kutsui syyskuussa Sinuiksi-hankkeen toiminnanjohtaja Mikko Väisäsen kylään kertomaan seksuaalisesta suuntautumisesta, sukupuoli-identiteetistä ja ulostulokokemuksista. Ilkka-lehti teki vierailusta jutun.

Värikästä keskustelua stereotypioista, oletuksista ja omana itsenä ylpeänä olemisesta riitti pitkälle iltaan ja pian kävi selväksi, että Seinäjoellakin oli tarvetta omalle ryhmälle. Olkkari lupasi ystävällisesti järjestää tilat kokoontumisia varten. Neljä henkilöä lupautui saman tien mukaan, kertoo Väisänen.

Seinäjoella on tarkoitus sopia yhteinen tapaaminen ryhmän perustamista varten kun vielä muutama vapaaehtoinen ilmoittautuu mukaan. Kiinnostuneet löytävät Väisäsen yhteystiedot sinuiksi.fi -sivustolta.


Valtakunnallinen tuki- ja neuvontapalvelu www.sinuiksi.fi vastaa seksuaalista suuntautumista ja sukupuoli-identiteettiä koskeviin kysymyksiin. Voit soittaa päivystysaikoina tai lähettää kysymyksesi anonyymisti verkon kautta vastattavaksi.

sinuiksi.fi
Sinuiksi Facebookissa

4 kommenttia

  • 1 / 4
  • Mizzi
  • 29.9.2014, 22.33
Zau!

Ilman muuta Seinäjoelle omaa ryhmätoimintaa, ja paljon tiedotusta siitä! Asun n.40km:n päässä S-joesta, mutta olen todella kiinnostunut ja innostunut, jos ko. toiminta alkaa! :)
  • 2 / 4
  • Ville
  • 1.10.2014, 14.53
Joo, luulen siellä on hyvää idea jos tää ryhmä voi ollla järjestänyt s.joella.