Egypti: homohäät-videolla esiintyneet miehet oikeuteen irstailusta

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren

Kahdeksan miestä joutuu tiistaina Egyptissä oikeuden eteen esiinnyttyään "homohäät"-videolla. Miehiä syytetään yllyttämisestä irstauteen ja yleisen moraalin loukkaamisesta.

Videon aiheena ovat "homohäät", ja siinä nähdään kahden tummiin pukuihin sonnustautuneen miehen suutelevan, vaihtavan sormuksia ja leikkaavan kakkua Niilillä risteilevällä laivalla. Kaikkiaan videolla nähdyistä yhdeksästä miehestä on pidätetty syyskuun alussa kahdeksan.

Huhtikuussa verkkoon laitettu video lähti leviämään verkossa vasta hiljattain, ja se on herättänyt vaatimuksia videolla esiintyneiden henkilöllisyyden paljastamisesta ja näiden surmaamisesta.


Youtubessa oleva video leviää sosiaalisessa mediassa.

Homoseksuaalisuutta tai homoseksuaalisia suhteita ei ole sinänsä kielletty Egyptin lainsäädännössä, mutta maan lainsäädäntö mahdollistaa rangaistukset monien muiden moraalisäännösten perusteella.

Ihmisoikeusjärjestö Human Rights Watch on vaatinut Egyptiä vapauttamaan miehet.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

HRW tuomitsee myös lääketieteelliset testit, joita osalle miehistä on tehty. Egyptissä viranomaiset ovat pyrkineet tunnistamaan homoseksuaalisia miehiä nöyryyttävillä erityisillä "oikeuslääketieteellisillä peräaukon tutkimuksilla". Tutkimuksilla ei ole kuitenkaan yleisesti hyväksyttyä tieteellistä pohjaa.

Tämän tapauksen yhteydessä testattujen osalta kerrotaan, että tulos olisi ollut kielteinen.

- Tutkimusten perusteella seitsemällä epäillystä ei ole koskaan ollut seksiä toisen miehen kanssa, sanoi oikeuslääketieteen viranomaisen edustaja Hisham Abdel-Hamid.

Vastaavanlainen tapaus johti huhtikuussa neljän miehen vankilatuomioon Egyptissä. Vuonna 2001 puolestaan pidätettiin 52 miestä ratsiassa homoyökerhoon, ja 23 sai vankilatuomion.

PinkNews: Egyptian men due in court after arrest for ´gay marriage´ video
CNN: Egypt charges men after video purporting to show gay wedding

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!