Avioliittolain uudistamisen käsittelyn jatko menee loppusyksyyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 8

Lakivaliokunnan on määrä käsitellä tasa-arvoista avioliittolakia koskevan kansalaisaloitteen mietintöluonnosta marraskuun alussa.

Lakivaliokunnan sihteeri, valiokuntaneuvos Marja Tuokila kertoo Kotimaa24.fi:n mukaan, että valiokunta keskusteli työtilanteestaan viime viikolla ja päätti pyrkiä siihen, että mietintöluonnosta käsiteltäisiin valiokunnan kokouksessa viikolla 45.

Mietintöluonnos valmistellaan valiokunnan kesäkuussa äänin 10-6 tekemän äänestyspäätöksen mukaan siltä pohjalta, että kansalaisaloitteeseen sisältyvät lakiehdotukset ehdotetaan hylättäviksi.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Valiokunnan saatua mietintönsä valmiiksi, se etenee eduskunnan täysistunnon käsiteltäväksi, jolloin eduskunta päättää, toimiiko se lakivaliokunnan kannan mukaisesti vai mahdollisen vastaehdotuksen mukaan.

Kotimaa24.fi: Eduskunnan täysistunto ei keskustele avioliittolaista ennen marraskuuta

8 kommenttia

Jollei tule täysin tasa arvoista avioliittolakia niin sehän on sitten 2015 eduskuntavaaleissa yksi vaaliteemoista.
On hyvin mahdollista, että koko asiaa ei ehditä käsitellä ennen kevään 2015 eduskuntavaaleja. Perinteisesti ennen vaaleja on valtava asiasuma, ja osa asioista jätetään käsittelemättä.

Jos vasta marraskuussa valmistuu lakivaliokunnan mietintö, se tulee suureen saliin marras-joukuussa. Asia siirtyy ilmeisesti suureen valiokuntaan ja sielläkin on suuri asiasuma. Ei hyvältä näytä.

Kaikki lakien valmistelu lopetetaan luultavasti jo maaliskuun puolivälissä eli eduskunta lopettaa istuntokautensa. Vaalit pidetään 19. huhtikuuta 2015. Kansalaisaloite raukeaa, jos sitä ei ehditä käsitellä ennen vaaleja.

Kerta kaikkiaan ei näytä kovin positiiviselta. Monissa eduskuntahaastatteluissa on jo päivitelty eduskunnan jutturuuhkaa.

Edit: tarkistin, että viimeinen istuntopäivä on 13.3.2015. Sitä ennen menee monta päivää asian normaaliin eduskuntakästitelyyn. Olettamukseni on: ei tule onnistumaan tällä vaalikaudella. Sitten vaan pystyyn uusi kansalaisaloite heti seuraavan eduskuntakauden alussa.

Kommenttia muokattu: 09.09.2014 klo 19:56

Kommenttia muokattu: 09.09.2014 klo 20:02

Kommenttia muokattu: 09.09.2014 klo 20:02