Espoo Ciné -elokuvajuhlilla jälleen hlbti-teemaista katsottavaa

  • Uutinen
  • Viihde, kulttuuri ja media
  • (päivitetty )
  • Sami Mollgren

Espoo Ciné International Film Festival -elokuvajuhlia vietetään 22. - 31.8.2014. Aiempien vuosien tapaan ohjelmistoon kuuluu myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä koskettavia elokuvia. Kuusi hlbti-teemaista elokuvaa on koottu Pink-sarjan alle. Erityisen vahvasti esillä on trans-teema.

Näytöksiä on elokuvateatteri Kino Tapiolassa sekä Espoon Kulttuurikeskus Tapiolassa sekä Finnkino Sello Leppävaarassa. Espoo Ciné on yksi Suomen suurimmista elokuvafestivaaleista, ja vuosittain katsojia on noin 25 000. Kymmenpäiväisen festivaalin aikana esitetään yhteensä noin sata elokuvaa, ja lisäksi on runsaasti oheistapahtumia.


52 Tuesdays (Sophie Hyde)

Intiimi elokuva kertoo sukupuoltaan naisesta mieheksi korjaavasta äidistä ja seksuaali-identiteettiään etsivästä tyttärestä, jotka tapaavat toisensa äidin sukupuolenkorjausprosessin aikana yhden vuoden ajan joka tiistai. Elokuvassa kysytään, mitä sukupuolenkorjaus merkitsee lapsen ja vanhemman suhteelle, ja millaisia kysymyksiä se herättää omaa seksuaalisuuttaan tutkivan teinin mielessä. Elokuva on palkittu Sundancessa ja Berlinalessa.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Rosie (Marcel Gisler)

Elokuva kertoo pieneen kotikyläänsä Sveitsiin Berliinistä muuttavasta keski-iän kriisissä kamppailevasta kirjailijamiehestä ja hänen ikääntyvästä äidistään. Soppaa hämmentämään ilmestyy vielä kirjailijaa fanittava tuttavaperheen nuorimies, jonka kanssa kirjailijalla on lähisempääkin kontaktia.

Darker Than Midnight (Sebastiano Riso)

Elokuva kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan 14-vuotiaasta sisilialaisesta Davidesta, jota isä ei voi liian tyttömäisyyden vuoksi sulattaa. Maailmalle lähtevä Davide löytää itselleen uudeksi perheeksi homoista, trans-ihmisistä ja drageista koostuvan katujengin. Aikanaan Davide tunnetaan Fuxiana, Rooman maineikkaimpana drag-queenina.

Boys (Mischa Kamp)

Elokuva kertoo kasvutarinaa 15-vuotiaasta urheilijapojasta, joka huomaa olevansa kiinnostunut joukkuueeseensa tulevaan uuteen jäseneen, toiseen poikaan.

Songs for Alexis (Elvira Lind)

Dokumentti kertoo 18-vuotiaasta transsukupuolisesta laulajatähdestä ja hänen suhteestaan nuorempaan tyttöön. Tytön vanhemmat eivät sulata tytön ensirakkauttaa. Elokuva kuvaa teinirakkauden lisäksi myös yhteiskunnan suhtautumista ja ennakkoluuloja.

Julia (J. Jackie Baier)

Dokumenttielokuva kuvaa transsukupuolisena liettualaisessa satamakaupungissa Klaipedassa kasvanutta Juliaa, lahjakasta taideopiskelijaa, joka päätyy myymään itseään Berliinin. Elokuvassa seurataan voimakastahtoista Juliaa yli kymmenen vuoden ajan.


Elokuun viimeisellä viikolla järjestettävän Espoo Ciné -tapahtuman lisäksi pääkaupunkiseudulla nähdään syksyn mittaan myöhemminkin seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjä sivuavaa elokuvatarjontaa.

Järjestyksessään 27. Helsinki International Film Festival - Rakkautta & Anarkiaa järjestetään 18. - 28. syyskuuta. Ohjelmisto on perinteisesti sisältänyt hlbti-teemaisia elokuvia. Tarjonta tulee kokonaisuudessaan julki 5. syyskuuta ja lipunmyynti käynnistyy 11. syyskuuta.

Pelkästään seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin keskittyvä Vinokino-elokuvafestivaali järjestetään Helsingissä 7. - 9. marraskuuta.

Espoo Cinén Pink-sarjan ohjelmisto

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!