Pride-viikko Hampurissa ja Tukholmassa

  • Uutinen
  • Pride
  • vaeltaja2006
Hampurin massiivinen raatihuone, tänään klo 11 nousi sateenkaarilippu salkoon. (kuva Jaron P.)

Lähialueella, Hampurissa ja Tukholmassa on menossa pride-viikko. Hampurin CSD-paraati lauantaina on yksi Keski-Euroopan suuria paraaateja. Tukholman pride-paraati lauantaina on Skandinavian suurin.

Hampurissa suuri katujuhla

Hampurissa pride-viikon kohokohtana tänään on sateenkaarilipun nosto raatihuoneella. Perjantaista sunnuntaihin raatihuoneen vierellä, Pikku-Alster -järven rannassa, on suuri katujuhla. Musiikkipitoinen ohjelma jatkuu puoleen yöhön.

Hampurin CSD-paraati lähtee St. Georgen kaupunginosasta, kiertää Alsterin ja päättyy katujuhla-paikalle. Ensimmäinen paraati pidettiin vuonna 1980, 34 vuotta sitten. Tänä vuonna paraatin poliittinen sanoma ulottuu myös ulkomaille, kun muistetaan Ugandaa ja Venäjää.

Hampurin paraatiin odotetaan 10 000 "valio"-osanottajaa ja yli 100 000 katsojaa. Vertailun vuoksi: Helsinki Priden "jokamiehen" kulkueeseen osallistui tänä kesänä 20 000 marssijaa.


Tukholmassa pride-talo ja pride-puisto

Tukholmassa pride-viikko alkoi viime viikonloppuna. Koko tämän viikon on auki pride-talo. Se sijaitsee Sergelin torin Kulttuuritalossa ja kaupunginteatterissa. Ohjelmassa on monelaista kulttuuria ja yhteiskunnallisia keskusteluja. Ohjelma on niin laaja, että se muistuttaa jonkin suuren kansainvälisen kongressin ohjelmaa. Pride-puisto on Olympiastadionin vieressä ja siellä on tarjolla laaja musiikkitarjonta. Pride-puisto avautuu tänään keskiviikkona.

Tukholman pride-paraati on lauantaina. Se lähtee liikkeelle Södermalmin kaupunginosasta ja etenee läpi keskustan pride-puistoon olympiastadionin kupeeseen. Tukholmassa on kaksi kertaa järjestetty Europride: vuosina 1998 ja 2008.

Tukholman pride-paraatin reitti lauantaina
Hampurin CSD-paraatin reitti, liikkeellä lauantaina.
Hampurin Pride-house (kuva Jaron P.)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!