Risteilijä toi 1900 vierasta päiväksi Helsinkiin

  • Uutinen
  • Vapaalla
  • vaeltaja2006
  • 2
Helsingin kasvot risteilymatkustajan näkökulmasta

Eurodam-risteilijä toi 1900 gay-matkailijaa Helsinkiin. Laiva lähti illalla Tallinnasta, pyöri yön merellä ja saapui lauantaiaamuna Länsisataman etäisimpään laituriin jätemaan ja rakennustyömaiden keskelle.

Ensimmäiset polkupyöräletkat ovat jo Helsingin keskustassa. Kanadasta kotoisin oleva keski-ikäinen herra kertoi, että laivaan mahtuu 2800 matkustajaa, mutta nyt kaikki 1900 asiakasta ovat homoja. Pietarissa ei ole käyty sen vihamielisen lainsäädännön vuoksi. Illalla matka jatkuu Tukholmaan, ja osa matkaajista jää viettämään Tukholman prideviikkoa. Hän itse palaa takaisin kotiin heti huomenna.

Pari kaverusta Miamista kertoi matkan maksaneen heille 1300 dollaria hengeltä. "Kannatti" oli yhtienen mielipide. Itämeren kaupungeja he pitivät kauniina. Tukholmassa on tarkoitus viipyä kuusi päivää.

Pyöräretkueet lähtivät liikkelle jo puoli yhdeksän aikaan. On vielä viileää. Näihin maisemiin ei kannata jalkaisin lähteä seikkailemaan.
Ensimmäinen opastusrasti Ruoholahdessa. Opas kertoo mm. Nokiasta, Roviosta, angry birdseistä ja muista suomalaisista menestystarinoista.
Soravuorien takana näkyy Lauttasaaren eteläosaa
Näkymä laiturilta
Laivan lippujen joukossa ei näkynyt sateenkaarilippua.
Hietalahden torin ympäristö on laajalta alueelta kokonaan suljettu useiksi päiviksi jonkin autokisan vuoksi.
Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

2 kommenttia

Hauska sattuma.

Olin tänään turistioppaana Helsingissä. Totesin vierailleni, että minusta vaikuttaa siltä, että kaupungilla käyskelee tavanomaista enemmän homoherroja.

Vieraani naureskelivat minulle ja väittivät homotutkani olevan ylivireessä siksi, että urospuolista silmänruokaa oli liikkeellä paljon ja joka puolella.

Miespareja oli sittenkin oikeasti hyvin monta. Nyt tuolle ilmiölle tuli myöskin selitys tämän uutisen muodossa.