Pietarilainen Coming Out -järjestö velvoitettiin rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 1


Oikeus määräsi maanantaina pietarilaisen Coming Out -järjestön rekisteröitymään ulkomaiseksi agentiksi. Järjestön toiminta vaikeutuu oleellisesti. Järjestö on vuodesta 2008 alkaen jakanut hlbti-ihmisille tietoa ja neuvontaa.

Laki, jonka pohjalta päätös tethiin, on vuodelta 2012. Sillä lailla tehokkaasti vaiennetaan nyky-hallitukselle kriittiset järjestöt. Coming Out joutuu miettimään toiminnan lopettamista kokonaan. Toinen mahdollisuus on kieltäytyä rekisteröitymisestä, mutta se voi johtaa byrokratian vastaiskuun ja jopa vankeustuomioihin.

Coming out ja filmifestivaali Side by Side määriteltiin jo viime kesänä oikeudessa ulkomaisiksi agenteiksi ja niille määrättiin sakkotuomiot. Valitustuomioistuimessa Side by Side todettiin syylliseksi, ja se joutui muuttamaan organisaatiomuotoaan, mutta menetti samalla omaisuutensa. Coming Out pelastui silloin, koska syytekirjelmässä oli muotovirhe. Asia palasi alempaan oikeuteen, josta nyt saatiin päätös.

Oikeudenkäynti noudatti täysin syytekirjelmän muotoja. Todettiin mm., että Coming Out -järjestön esitteet seksuaalisesta suuntautumisesta loukkaavat traditionaalisia seksuaalimuotoja noudattavien oikeuksia. Esitteitä pideettiin myös propagandana eli jokainen, joka lukee cominout-esitteitä, voi innostua ja alkaa levittää uutta oppia seksuaalisten perversioiden puolesta.

Nyt päätöksestä taas valitetaan, mutta se tie on lyhyt. Sen jälkeen on rekisteröidyttävä oikeusministeriön rekisteriin. Sinne on tällä viikolla juuri kirjattu viisi järjestöä ulkomaisina agenteina, mm. Memorial.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Elokuun alussa toiminta lopetetaan aluksi kolmen viikon ajaksi. Myös psykologista neuvontaa antavat asemat suljetaan.


Lauantain pride-kokoontuminen kielletty

Ensi lauantaiksi suunniteltu pride-tapahtuma on kielletty. Järjestäjät ehdottivat monia paikkoja kaupungilla, mutta ne kaikki kiellettiin. Viranomaiset tarjosivat paikaksi kaupungin rajalla olevaa aluetta tai ruohopäällysteistä jätealuetta. Pride-protestin pitäisi olla lauantaina iltapäivällä Mars-kentällä, jossa toimii HydePark -tyylinen puhujasysteemi. Siellä kokoontumisiin ei periaatteessa tarvita mitään lupia.

1 kommenttia

Umpiuskovaiset ovat saaneet todellakin vallan Venäjällä - valitettavasti.

Putinin hallinnossahan heillä on vankka ote ja luonnoton ortodoksi-uskomus tukee heitä mieluusti.

http://www.thedailybeast.com/articles/2014/07/19/the-kremlin-s-favorite-anti-gay-hate-group-is-coming-to-utah.html

http://www.motherjones.com/politics/2014/02/world-congress-families-russia-gay-rights?t=dXNlcmlkPTIwMjgzNDQ0LGVtYWlsaWQ9MjQxNDI=

http://www.pinknews.co.uk/2013/09/02/us-anti-gay-evangelist-scott-lively-warns-vladimir-putin-russian-gay-propaganda-laws-are-not-enough/

Venäjän mediahan on täysin kristityn Putinin hallinnon vallassa, mikä näkyy nytkin venäläisten ja ukrainalaisten välisessä sodankäynnissä. Venäjän viestimet vilisevät Hitler-vertauksia ja elokuvista sekä Tšetšeniasta lainattuja kuvia, jotka esitetään Ukrainassa otetuiksi. Tv-kanava ORT esitti äskettäin haastattelun, jonka mukaan Ukrainan sotilaat ristiinnaulitsivat pikkulapsen.

Eli Lähinnä-idässä ovat menneet jopa vieläkin uskonto-kahjoiksi, kuin Lähi-idässä eräät konsanaan.