Saksan liittohallitus: nykytiedon valossa sateenkaariperhe yhtä hyvä lapsen kasvuympäristö kuin heteroperhe

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 4


Saksan Vihreät teki hallitukselle kirjallisen kysymyksen sateenkaariperheiden lasten kasvuolosuhteista. Hallitus vastasi: ei ole tutkimustietoa siitä, että sateenkaariperheiden lapsille olisi haittaa perheympäristöstään.

Vihreiden ns. Kleine Anfrage, kirjallinen kysymys, sisältää 33 osakysymystä. Osakysymyksessä 16 kysytään: Onko liittohallituksella tietoa empiirisistä, tieteellisistä tutkimuksista, jotka osoittavat, että samaa sukupuolta olevien pariskuntien perheissä kasvaminen olisi haitallista lapselle? Jos on tutkimustietoa, niin mitä?

Liittohallituksen vastauksessa todetaan melko lyhyesti, että tällaisista empiirisistä tieteellisistä tutkimuksista ei ole tietoa. Rheinland-Pfalzin osavaltiossa on 2013 suoritettu online-kysely hlbti-ihmisten elämäntilanteesta. Painopisteenä olivat perhe ja lapset. Tuloksia juuri arvioidaan ja tutkimus valmistuu 2014 syksyllä.

Muut osakysymykset käsittelevät asian eri puolia, mm. keinohedelmöitystä, tilannetta eri osavaltioissa, yms.

http://katja-doerner.de/wp-content/uploads/2014/07/Antwort-KA-18-2042.pdf

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Siitä huolimatta, että sateenkaariperheiden elämäntilannetta pidetään sopivana lapsille, liittohallitus ei ole halukas parantamaan näiden perheiden asemaa lainsäädännössä. Käytännössä parannukset ovat tulleet viime aikoina perustuslakituomioistuimen päätösten kautta. Saksassa yksittäinen henkilö voi adoptoida lapsen, ja oikeuden päätöksellä tämän henkilön puoliso voi myöhemmin adoptoida lapsen niin, että lapselle tulee kaksi samaa sukupuolta olevaa vanhempaa. Vuodelta 2009 on oikeusministeriön selvitys, jossa suositeltiin adoption hyväksymistä. Nyt liittohallituksen vastauksessa selvitystä pidetään edelleen asianmukaisena ja ajankohtaisena.


Kristillisdemokraatit eli CDU on hallituksessa johdonmukaisesti estänyt lainsäädännön parannukset hlbti-ihmisten osalta.

Liittohallituksen vastaus vihreiden kyselyyn

4 kommenttia

kristinuskomukseen sekaantuneilla puolueilla on se tuon luonnottoman uskomuksen taakka riesanaan.

Saksan kristillisdemokraattinen puoluehan taidettiin perustaa sen jälkeen, kun saksalaiset kristityt eivät tikkua ristiin laittaneet kristittyjen natsien tekosille, yli 6 000 000 juutalaisen murhaamisen 10 000 homomiehen surmaamisen ja satojen tuhansien muiden joukkosurmaamisen estämiseksi ... ja CDU sitten perusteli puolueen perustamista "nie wieder", ei koskaan enään -jälkiviisaudettomuudellaan.

Kommenttia muokattu: 23.07.2014 klo 18:55
  • 2 / 4
  • Jorma Hentilä
  • 24.7.2014, 0.24
Kristillisdemokraatit (CDU) ja sen baijerilainen sisarpuolue kristillissosiaalinen unioni (CSU) ovat nimestään huolimatta maallistuneita porvarillisia puolueita ja kattavat meikäläisittäin kokoomuksen ja keskustan.

Saksan vaalijärjestelmä - viiden prosentin äänikynnys - suosii suuria ja keskisuuria, sisäisesti heterogeenisia puolueita. Kuvaavaa on, että liittopäivillä on vain viisi puoluetta. CDU ja CSU, jotka muodostavat yhteisen liittopäiväryhmän. sekä demarit. vasemmisto ja vihreät. Kaikissa näissä puolueissa on fraktioita, joista useimmat ovat muodollisesti järjestäytyneitä. Niinpä unionipuolueissa on kristillisyyttä puolueiden perustana korostavat fraktionsa.

Meidän kristillisdemokraattimme rinnastuvat pieniin saksalaisiin uskontopuolueisiin.