Maarianhaminassa ja Tampereella sateenkaaritapahtumat - Pietarsaaressa seuraavalla viikolla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
TORI-tapahtumaa valmisteltiin Tampereen YO-talon edustalla kesällä 2011

Heinäkuussa Suomessa järjestetään kolme pride-tapahtumaa. Ahvenanmaan Maarianhaminassa Åland Pride 2014 tapahtuma käynnistyy keskiviikkona 16. heinäkuuta. Tampereella vietetään pride-henkistä tapahtumaa 17. - 20. heinäkuuta. Viikkoa myöhemmin Pohjanmaalla Pietarsaaressa järjestetään Jeppis Pride.

Ahvenanmaa: Maarianhamina - Åland Pride 2014

Maarianhaminassa keskiviikkona 16. heinäkuuta käynnistynyttä pride-viikkoa vietetään sunnuntaihin 20. heinäkuuta asti. Ahvenanmaalla varsinaista pride-tapahtumaa vietetään ensimmäistä kertaa. Ruotsinkielisen tapahtuman taustalla on ahvenanmaalainen hlbti-järjestö Regnbågsfyren.

Tapahtumaan liittyvät Bio Savoyssa sijaitseva koko viikon auki oleva Pridekahvila, avoimet ovet osoitteessa Kaptensgatan 18 olevaan Regnbågsfyrenin toimitiloihin, elokuvia, konsertti, luentoja, keskustelutilaisuuksia, oopperaa, luontoretki, sateenkaarimessu, rugby-peli, perhepiknik sekä taidenäyttelyt Bio Savoyssa ja kirjastossa.

Pride-paraati kulkee lauantai-iltapäivänä Länsisatamasta Pride-torille.

Vuonna 2009 Ahvenanmaalla järjestettiin elokuvafestivaali, jossa Patrik 1,5 -elokuva sai Suomen ensi-iltansa.

Tampere Pride -kulttuuritapahtuma ja sateenkaarifestivaali

Torstain ohjelmaan kuuluu matkailuseminaari ennakkoon ilmoittautuneille, sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvien valtaväestöä korkeampaa itsemurhariskiä käsittelevä paneelikeskustelu sekä homoystävällinen karaoke. Perjantaina ohjelmassa on "Elävä kirjasto", Vogue-tanssitunti, Drag-bingo sekä Black & White Party.

Lauantaina TORI-tapahtuma ja Hyväntekeväisyysihmishuutokauppa

Tampere Pride -kulttuuritapahtuma ja sateenkaarifestivaalin TORI-ilmaistapahtuma järjestetään lauantaina kello 12 - 17 Väinö Linnan aukiolla Tampereen Finlaysonilla.

TORI-tapahtumassa joukko erilaisia toimijoita esittelee toimintaansa, "Homokirppiksellä" voi myydä esimerkiksi kaapeista löytyviä tavaroita ja vaatteita. Tapahtuman lavalla nähdään drag-taiteilija Linnea von Kattendam, Vogue-tanssishow ja ohjelmaan kuuluu myös Hyväntekeväisyysihmishuutokauppa.

- Huutokaupassa huudetaan kokemuksia ja elämyksiä merkittävien ja kiinnostavien ihmisten kanssa. Huutokohteita julkistetaan sitä mukaan kun niitä vahvistuu. Huutojen kohteet valitsevat itse mitä tarjoavat huudettavaksi, tapahtuman järjestäjät kertovat.

Tamperelainen-lehti kertoo verkkosivuillaan, että huudettavina ovat hiustenleikkaus ja lounas Antonio Floresin kanssa, Riku Niemisen opastama rumputunti ja tapaaminen eduskunnassa tai lounas Tampereella kansanedustaja Oras Tynkkysen (vihr) seurassa.

Huutokaupan tuotto lahjoitetaan Hiv-tukikeskukselle, joka käyttää rahan työhön nuorten itsemurhien ehkäisyyn. Vähemmistönuorten itsemurhat ovat Suomessa kolmin-nelinkertaisia verrattuna valtaväestöön.

TORI-tapahtuman jälkeen kello 17 alkaa Väinö Linnan aukiolla ulkoilma-lavatanssit. Pääbileitä vietetään Tampereen keskustassa Kustaa III:ssa kello 21 - 04.

Tapahtuman päättää sunnuntaina kello 11 - 15 Koskipuistossa järjestettävä Pride-picnic.

Tampereen kesässä kaksi sateenkaaritapahtumaa

Tampere Pride -kulttuuritapahtuma ja sateenkaarifestivaali on Tampere Pride -yhdistyksen järjestämä. Tapahtuman palvelupäällikkö on Ilkka Veiström, jonka lisäksi käytännön asioista huolehtii tapahtumakoordinaattorina toimiva työharjoittelija sekä vapaaehtoinen turvallisuus- ja ensiapuvastaava.

Tampereella vietettiin Pirkanmaan Seta ry:n järjestämää Pirkanmaan Pride – Leimautumispäivät -tapahtumaa 6. - 7. kesäkuuta. Leimautumispäivien yhteydessä järjestettiin myös pride-kulkue ja Tampereella 26 vuoden historian omaavat leimautumisbileet "Leimarit®".

Pietarsaari - Jeppis Pride

Pietarsaaressa kaksipäiväinen Jeppis Pride -tapahtuma järjestetään 25. - 26. heinäkuuta, ja siihen kuuluva pride-kulkue on lauantaina. Kaksikielinen Jeppis Pride 2014 on osa Regnbågsankan ry:n toimintaa ja valtakunnallisen SETA:n 40-vuotisjuhlavuotta.

Tampere Pride -kulttuuritapahtuma ja sateenkaarifestivaali
Åland pride 2014
Jeppis Pride

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!