Saksan entinen ulkoministeri Guido Westerwelle sairastaa akuuttia leukemiaa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006

Guido Westerwelle on sairastunut juhannuksen aikaan akuuttiin leukemiaan. Hänen perustamansa säätiön, "Westerwelle Foundationin" tiedottaja kertoi asiasta kesäkuussa. Yksityiskohtia sairaudesta ei kerrottu vedoten yksityisyyteen.

Akuutissa vaiheessa potilaat lyhyessä ajassa sairastuvat vaikeasti. Sairauteen on lääkkeitä ja kemoterapiaa. Nopeasti aloitettu hoito yleensä tehoaa hyvin.

Guido Westerwelle valittiin Saksan liberaalien, FDP:n, puheenjohtajaksi vuonna 2001. Vuonna 2004 hänet pakotettiin ulos kaapista. Hän kuitenkin hyvin pidättyväisesti puhui homojen oikeuksista. Hän oli ulkoministerinä Merkelin hallituksessa vuosina 2009-2013. Sinä aikana FDP ja CDU estivät monia hlbti-ihmisten asemaa parantavia lakiesityksiä.

Westerwellen sairastuminen on johtanut solidaarisuusaaltoon, mutta queer.de kertoo, että homot ovat olleet aika hiljaa. Luuydinluovuttajarekisteriin ei hyväksytä henkilöitä, joilla teoriassa on mahdollisuus veren välityksellä tarttuviin sairauksiin. Homot katsotaan riskiryhmäksi. Sen sijaan potentiaalisia heteroluovuttajia on nyt tullut kaksinkertainen määrä, kun sairaus nousi puheenaiheeksi.

Leukemia ei ole mikään erityisen harvinainen sairaus. Saksassa arvioidaan, että uusi sairastuminen tapahtuu keskim. joka neljännestunti.

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!