Berliinin pride-viikko käynnistyi katujuhlilla

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
CSD-Berliin 2006 -tapahtumaan osallistui vuonna 2006 noin puoli miljoonaa ihmistä.

Berliinissä, Nollendorfplatzin alueella on käynnissä 14. - 15. kesäkuuta hlbti-katujuhla. Tapahtuma käynnistää Berliinin pride-viikon.

Katujuhlan tapahtuma-alue on kooltaan yli 20 000 neliömetriä, ja arvio vierailijoiden märäästä on noin puoli miljoonaa.

Saksan merkittävät puolueet ovat mukana tapahtumassa. Pienimuotoisemmin ovat edustettuna myös pienemmät poliittiset ryhmät. Tapahtuman esiintymislavalla on viihde-esitysten lisäksi myös aihepiiriä käsitteleviä keskusteluja.

Suomalaisia mukana

Ensimmäistä kertaa tapahtumassa on myös suomalaisedustus: Suomalainen seurakunta, Berliinissä toimiva suomalainen matkatoimisto World Travel Consulting Panorama Tours sekä Suomi-Info yhteistyössä Tool Boxin, Visit Finlandin ja Suomen Suurlähetystön kanssa. Myyntiartikkeleina on erilaisia suomalaistuotteita. Suomi-teltan numero on 322. Osa Suomi-teltan tuotosta lahoitetaan Regenbogen Fond -säätiölle nuorten hlbti-ihmisten tukimeseksi.

Pride-viikon huippukohtia

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Berliinin Pride-viikon käynnistävän katujuhlan lisäksi torstaina 19. järjestetään tapahtuma kaupungin läpi virtaavalla Spree-joella. Lauantaina 21. kesäkuuta järjestetään järjestyksessään 36. Christopher Street Day -pride-paraati ja sunnuntaina 22. kesäkuuta Berliinin eläintarhassa "Gay Night at the Zoo". Pride-viikkoon kuuluu runsaasti muutakin ohjelmaa.

Berlin.de: Lesbisch-schwules Stadtfest
Regendogenfonds.de: 22. Lesbisch-schwules Stadtfest Berlin
Berliinin CSD-paraati tänä vuonna kolmena eri versiona
Berlin.de: Höhepunkte der Pride Week (Festival)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!