Hongkong kielsi homoparien vihkimisen Britannian konsulaatissa

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 1

Hongkongin hallitus ei salli samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä avioliittoon Brtitannian konsulaatissa. Britannian viranomaiset olivat aiemmin ilmoittaneet, että Britannian kansalaiset ja heidän kumppaninsa voidaan vihkiä lähetystöissä homoavioliitot kieltävissä maissa.

Vihkimisille pitää kuitenkin olla paikallisten viranomaisten suostumus. Yli 20 maata, mukaan lukien homokielteisyydestä tunnetut Azerbaidžan, Filippiinit, Kiina ja Venäjä, sallivat Britannian lähetystöille oikeuden vihkiä Britannian kansalaisia lähetystöissä.

Hlbti-järjestöt ovat kritisoineet Hongkongin tekemää päätöstä.

Hongkongissa homoseksuaaliset suhteet lakkasivat olemasta rikos vuonna 1991. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden väliset avioliitot ovat laittomia, eivätkä samaa sukupuolta olevat parit voi rekisteröidä parisuhdettaan. Seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluvilla ei ole kunnollista syrjintäsuojaa. Hlbti-asioista käydään kuitenkin julkista keskustelua, ja kansan keskuudessa asenteet ovat muuttuneet selvästi myönteisemmiksi.

Hongkongissa järjestetyt pride-tapahtumat ovat viime vuosina keränneet joitain tuhansia ihmisiä osoittamaan mieltä hlbti-ihmisten aseman parantamisen puolesta.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Hongkong oli vuoteen 1843 Britannian hallinnassa, ja siirtyi Kiinan hallintaan vuonna 1997 erityishallintoalueeksi. Sillä on oma lainsäädäntö, valuutta ja tulli. Kiina vastaa puolustuksesta ja ulkopolitiikasta. Alue on yksi tärkeimmistä kansainvälisen talouden keskuksista. Noin 7-miljoonaisesta väestöstä 95 prosenttia on kiinalaistaustaisia, ja taloussektorilla työskentelee paljon ulkomaalaisia.

The Guardian: Hong Kong refuses to allow gay marriage at British consulate
Yle: Hongkong ei salli samaa sukupuolta olevien parien vihkimistä Britannian konsulaatissa

1 kommenttia