Julkilesbo Puerto Ricon korkeimman oikeuden jäseneksi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Yhdysvaltoihin kuuluvan itsehallinnollisen alueen Puerto Ricon korkeimman oikeuden jäseneksi on ensimmäisen kerran nimitetty avoimesti homoseksuaalinen ihminen. Virkaan nimitetty San Juanin lainopillinen johtaja Maite Oronoz Rodríguez elää pitkäaikaisessa parisuhteessa Mendez Miron kanssa.

Puerto Ricon kuvernööri Alejandro García Padilla ilmoitti nimityksestä alkuviikolla.

Rodríguez kertoi El Nuevo Día-lehdelle kiitoksena kumppanilleen: "Kiitos ehdottomasta tuestasi vaikeimpina aikoina ja parhaimpina aikoina kuten tänään. En olisi täällä ilman sinua. Olen tietoinen siitä valtavasta vastuusta, jonka nyt joudun kantamaan."

Miro lisäsi: "Kuvernööri on käyttänyt hyväkseen perustuslain tuntemustaan ja nimittänyt henkilön, jonka hän on ymmärtänyt olevan paras ehdokas. Ja olen hänen kanssaan samaa mieltä."

Puerto Rico Para Tod@s-sateenkaarijärjestön puheenjohtaja Pedro Julio Serrano kertoi Washington Blade-sanomalehdelle: "Onnittelen, kiitän ja juhlin Maitea ja Ginaa siitä, että he toteuttavat avoimesti rakkautensa, siitä, että he rakastavat kotimaataan niin paljon ja siitä, että he rakastavat toisiaan avoimesti.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Tämä päivä on loistava päivä tasa-arvon kannalta.

Sanoin viime vuonna hyväksyttäessä neljä sateenkaariväestöä tukevaa lakia: Paluuta ei ole.

Tänään otamme historiallisen askelen oikeaan suuntaan osoituksena siitä, että Puerto Rico kuuluu meille kaikille. Kuvernööri on tehnyt erinomaisen nimityksen."

San Juanin pormestari Carmen Yulin Cruz kirjoitti: "Tämä on suuri päivä tasa-arvolle."

Pink News (Englanti)

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!