Kyproksen ensimmäinen gay pride-paraati

  • Uutinen
  • Pride
  • Lassi Valve

Kyproksen pääkaupungissa järjestettiin eilen, toukokuun viimeisenä päivänä vuonna 2014 saarivaltakunnan ensimmäinen gay pride-paraati. Marssiin osallistui satoja ihmisiä.

Accept LGBT Cypruss-järjestön johtaja Costas Gavrielides valitti hallituksen jättäneen huomiotta vetoomukset rekisteröityjen parisuhteiden virallistamisesta Kyproksella. Hän lisäsi: "Mitään ei ole tapahtunut sitten vuoden 1998 sateenkaariväen laillisten oikeuksien parantamiseksi. Teemme kovasti töitä asian eteen. Uskomme yhteiskunnan edistyneen paljon enemmän kuin poliitikkojen."

Gavrielidesin mukaan yhteiskunnalliset asenteet muuttuvat, ja pride-marssi edistää sateenkaariväen oikeuksia sekä asettaa maan sateenkaariyhteisön "parrasvaloihin".

Homojen, lesbojen, biseksuaalien ja transsukupuolisten kansainvälisen liiton Euroopan osasto ILGA Europe osallistui marssiin. ILGA Europen johtaja Evelyne Paradis totesi: "Viimeisen viiden vuoden aikana Kyproksen liike on vahvistunut huomattavasti ja osoittanut Kyproksen halua olla historian oikealla puolella."

Järjestön toinen puheenjohtaja Gabi Calleja lisäsi: "Nyt tarvitaan poliittista johtajuutta sateenkaariväestön oikeuksien ja kasvavan sateenkaariyhteisön tukemiseksi. Tärkeä askel on rekisteröityjä parisuhteita koskevan lain voimaansaattaminen. Sen avulla samaa sukupuolta olevien henkilöiden muodostamat parit ja niiden perheet saisivat tarpeellisen virallisen tunnustuksen."

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Kyproksen ortodoksinen kirkko on leimannut homoseksuaalisuuden "hoitoa vaativaksi sairaudeksi".

Pink News (Englanti)
Aikaisemmin Ranneliikkeessä

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!