Zimbabwelainen valtuutettu vaatii homojen oikeuksien kunnioittamista

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve

Richman Rangwani, Zimbabwen hallitsevan Zanu PF-puolueen jäsen ja Mhondoro-Ngezin valtuutettu ja hiv-kampanjoija, osallistui Hollannissa lauantaina vietettyyn kansainväliseen homofobian ja transfobian vastaiseen päivään.

Hän kertoi kokoukseen osallistujille monen zimbabwelaisen vastustavan homoseksuaalisuutta pelkästään sen takia, etteivät he tiedä siitä mitään. Hän totesi: "Jos me saamme omaan yhteisööni kaiken tämän tiedon, asiat muuttuvat hyvin paljon, voin vakuuttaa. SafAids (afrikkalainen hiv-tukiverkosto) tuli yhteisööni ja onnistui puhumaan yli 250 heimopäällikön kanssa. Ja nämä ymmärsivät."

Richman Rangwan vannoi jatkavansa Zimbabwen homojen oikeuksien puolesta taistelua.

Hän lisäsi: "Sanon tänään, että kansainvälinen homofobian ja transfobian vastainen päivä on merkkipaalu, odottakaa ja katsokaa mitä tapahtuu seuraavina kahtena vuotena, ja jos Jumala sallii minun elää seuraavat viisi vuotta, teen jotain henkilökohtaisesti, en pelkää."

Zanu PF-n johjtaja ja Zimbabwen presidentti Robert Mugabe on tunnettu homovastaisista mielipiteistään ja sateenkaariväen vastaisesta politiikastaan.

Pink News (Englanti)

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta