Hohto-sateenkaaritapahtuma Joensuussa 8. - 17. toukokuuta

  • Uutinen
  • Pride
  • Sami Mollgren
Hohto-sateenkaaritapahtumaa on järjestetty Joensuussa vuodesta 2004 lähtien.

Joensuun seudun seksuaalinen tasavertaisuus Hobiles ry:n järjestämä Hohto-sateenkaaritapahtuma käynnistyy torstaina 8. toukokuuta. Tapahtuma jatkuu 17.5. asti. Hohdon yhteydessä järjestetään lauantaina 10.5. pride-kulkue.

Hohto-tapahtumaa on järjestetty vuodesta 2004 lähtien, joten tapahtuma viettää 10-vuotisjuhlaansa.

- Hohdon tarkoituksena on tarjota mahdollisuus seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille ja heidän ystävilleen viettää aikaa yhdessä sekä tuoda sateenkaarevuutta esille Pohjois-Karjalassa. Tämä tapahtuma on tarkoitettu aivan kaikille. Olet tervetullut Hohtoon juuri sellaisena kuin olet! Jos olet mieleltäsi sateenkaareva niin sekin käy: Sateenkaariväki tarvitsee muun yhteisön tukea, jotta syntyisi mahdollisimman avoin ilmapiiri, joka mahdollistaa omana itsenään olemisen. Avoimuutta rakennamme me kaikki, olimmepa heteroita, sateenkaariväkeä tai halusimmepa olla määrittelemättä itseämme, kirjoitetaan tapahtuman esittelytekstissä.

Teemana taide

Vuoden 2014 Hohto-tapahtuman kantavaksi teemaksi on valittu taide. Taidetta yhteiskunnallisen vaikuttamisen välineenä on määrä tarkastella muun muassa maalaustaiteen, yhteisötaiteen, näyttämötaiteen, elokuvien ja musiikin keinoin.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

- Viikko huipentuu rakkauden poliittisuutta käsittelevään paneelikeskusteluun, jossa keskustelua herättelevät eri taidemuotoja edustavat taiteilijat. Näiden lisäksi Hohdon ohjelmaan kuuluu muun muassa sateenkaarimessu, lepakkoretki ja erilaiset illanvietot, kerrotaan tapahtuman verkkosivuilla.

Hohto-tapahtuman ohjelma sisältää lauantaina 10.5. järjestettävän kulkueen lisäksi elokuvaillan, sateenkaarimessun, lukupiirin, bileitä, lepakkoretken, halailutapahtuman, kuppilanvaltauksen, näytelmän, keskustelutilaisuuden ja ryhmätoimintaa. Hohdon päätöspäivä 17.5. on kansainvälinen homo- ja transfobian vastainen päivä.

www.hohto.info
Hohdon ohjelma

Kommentoi jutun aihetta

Sinun tulee kirjautua sisään voidaksesi aloittaa uuden keskustelun

Ei vielä tunnusta? Liity nyt!