Espanjan ensimmäinen moniarvoinen rugby-joukkue

  • Uutinen
  • Urheilu
  • Lassi Valve
  • 1

Los Titanes on Espanjan ensimmäinen moniarvoinen (Gay inclusivo) urheilujoukkue virallisissa kilpailuissa ja Espanjan ensimmäinen jäsen Kansainvälisessä rugby-yhdistyksessä IGRAB (International Gay Rugby Association and Board). Vuosi perustamisensa jälkeen joukkueeseen kuuluu 50 eri-ikäistä, eri sukupuolia ja eri seksuaalisia suuntauksia edustavaa pelaajaa sekä kaksi valmentajaa.

Madrid Titanes perustettiin maaliskuussa 2013 tavoitteena tehdä tunnetuksi ja edistää rugbyn harrastamista kunnioitusta ja toverutta edistävässä ilmapiirissä. Joukkueen jäsenet taistelevat yhdessä urheilumaailmassa esiintyviä ennakkoluulojen ja siinä vallitsevaa syrjintää ja homofobiaa vastaan. Joukkueen luonut Victor Granado totesi: ”Madrid Titanes ei ole homojoukkue. Se on moniarvoinen joukkue. Projektin aloittamisesta asti se on käsitetty joukkueena ilman seksuaalisia suuntauksia.”

Madrid Titanes Club de Rugbyllä on myös yhteiskunnallinen ohjelma, jonka tuella se edistää kunnioitusta ja tasa-arvoa puolustavaa moniarvoista urheilua ja taistelee avoimesti homofobiaa ja seksuaaliseen suuntautumiseen perustuvia ennakkoluuloja vastaan.

Yhdessä sateenkaariyhdistysten kanssa Titanes taistelee homofobiaa ja koulukiusaamista vastaan, tekee työtä sateenkaariyhteisön näkyvyyden puolesta urheilumaailmass, ponnistelee hiv:n ehkäisemiseksi sekä osallistuu erilaisiin ihmisoikeuskampanjoihin.

Los Titanes osallistuu erilaisiin kansainvälisiin rientoihin. Tärkein niistä on h joka toinen vuosi järjestettävä uomattavimpien homoseurojen Eurooppa-kilpailu, Brysselin Union Cup 2015.
Madrid Titanes harjoittelee ja pelaa Madridin autonomisen yliopiston rugbykentällä Cantoblancon kampuksella.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Los Titanes osallistuu ensimmäisen kerran Madridin rugbyliiton (Federación de Rugby de Madrid) virallisiin kilpailuihin pelikaudella 2014/2015.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

"Yhdessä sateenkaariyhdistysten kanssa Titanes ... ponnistelee hiv:n ehkäisemiseksi ..."

Tuo asiahan ko. joukkueen on otettava "vakavasti" pelaajien keskuudessa hiv-testienkin osalta, sillä rugby on tunnetusti kontaktilaji, jossa verisiä naarmuja ja haavoja ja niiden ihokontaktia voi syntyä.