Mozillan johtaja Brendan Eich päätti erota

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 5

Firefox-selaimen taustalla olevan Mozillan toimitusjohtaja Brendan Eich on eronnut tehtävästään. Mozillan hallituksen puheenjohtaja Mitchell Baker kertoo tiedotteessa, että Eich päätti erostaan vapaaehtoisesti. Eich luopui myös paikastaan Mozillan hallituksessa.

Kun Mozilla ilmoitti 24. helmikuuta 2014 valinneensa johtajakseen pitkäaikaisen teknologiajohtajansa Brendan Eichin, käynnistyi pian keskustelu uuden johtajan suhtautumisesta hlbti-yhdenvertaisuuteen, sillä Eich oli lahjoittanut rahaa Kalifornian homoavioliittoja vastustavalle kampanjalle vuonna 2008.

Keskustelu syttyi, kun Rarebit-sovelluskehittäjäyrityksen toimitusjohtaja ilmoitti hänen ja samaa sukupuolta olevan puolisonsa yrityksen vetävän vastalauseena kehittämänsä sovellukset FireFox-kaupasta. Myöhemmin myös Mozillan työntekijöiden piiristä alkoi kuulua erovaatimuksia. Verkossa käynnistyi myös boikottikampanjoita Mozillaa ja Firefox-selainta kohtaan.

Eich pyrki rauhoittamaan tilannetta blogikirjoituksellaan, jossa hän vakuutti Mozillan kunnioittavan hlbti-yhdenvertaisuutta ja luetteli keinoja, joilla hlbti-vähemmistöihin kuuluvat otetaan Mozillan kaikessa toimissa jatkossakin huomioon. Eich ei kuitenkaan ilmaissut kirjoituksessaan kantaansa avioliittokysymykseen tai käsitellyt yhdenvertaisen avioliittolainsäädännön vastustajille tekemäänsä rahalahjoitusta.

Hallituksen puheenjohtaja Baker korostaa tiedotteessaan että Mozilla uskoo tasa-arvoon ja sananvapauteen.

Eichin seuraajasta ei tietojen mukaan ole päätetty. Eichin valintaan johtanut prosessi kesti vuoden.

Mozilla.org: Brendan Eich Steps Down as Mozilla CEO
HS: Homoliittojen vastustaminen johti Mozillan toimitusjohtajan eroon
Yle: Mozillan toimitusjohtaja jätti tehtävänsä - eron taustalla mielipiteet homoavioliitosta

5 kommenttia

Chrome meni ohi boikotin takia ja nyt erosi, hienoa.
Minusta kyllä sai ihan kohtuuttomat mittasuhteet tämä jupakka.