Espanjan Cortesin alahuone: Vuosi 2014 on sateenkaarikansan oikeuksien vuosi

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 1
Espanjan alahuone Congreso de los Diputados Madridissa (Kuva: 2009 Getty Images)

Sen jälkeen kun Espanjan parlamentin (Cortes Generales) alahuoneessa (Congreso de Diputados) oli käyty vuosittainen keskustelu kansakunnan tilasta kansanedustajat, mukaan lukien hallituspuolueen (Partido Popular) ja tärkeimmän oppositiopuolueen (Partido Socialista de España) jäsenet, hyväksyivät julkilausuman, jolla kuluva vuosi julistettiin sateenkaariväestön oikeuksien vuodeksi.

Alahuone ryhtyy myös toimenpiteisiin homoihin, transsukupuolisiin, lesboihin, biseksuaaleihin ja interseksuaaleihin kohdistuvan syrjinnän ja rikosten torjumiseksi ja ympäri maailmassa voimassa olevien homoseksuaaleilta oikeudet riistävien lakien kumoamiseksi.

Tämän lisäksi alahuone tukee Euroopan unionia sen ponnisteluissa saada kumotuiksi eri puolilla maapalloa voimassa olevat lait, jotka leimaavat homoseksuaalisuuden rikolliseksi tai moraalittomuudeksi ja joiden perusteella eräissä maissa voidaan tuomita kuolemaan tai elinikäiseen vankeusrangaistukseen.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Sen lisäksi alahuone kehottaa hallitusta etsimään kaikin mahdollisin keinoin sellaisia laillisia keinoja, jotka takaavat oikeudenmukaisen kohtelun homofobian takia kotimaastaan paenneille homoseksuaaleille ja joiden avulla näille myönnetään turvapaikka Espanjasta.

Universo Gay (Espanja)

1 kommenttia

Espanja toimii esimerkillisen positiivisella tavalla päinvastoin paremmin, kuin esim. Venäjä, Iran tai Uganda.

Espanjassa on ymmärretty, ettei vähemmistöjä sortamalla saada mitään hyvää aikaan enemmistöillekään - tai että kaikki ovat tavallaan vähemmistöjä tavalla taikka toisella. Ja mitä onnellisempia kaikki yhteiskunnassa ovat ja mitä tasaveroisemmat oikeudet, mahdollisuudet ja vastuut kaikilla on, sitä paremmin yhteiskunta kokonaisuutena voi voida.