Yhdysvaltain juutalaiset myötämielisimpiä homoavioliittoja kohtaan

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Lassi Valve
  • 5

Public Religion Research-laitoksen tekemän tutkimuksen mukaan juutalaista uskontoa tunnustavat yhdysvaltalaiset suhtautuvat myötämielisimmin samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiin avioliittoihin. Osuus heistä on 83 %.

Valkoisista evankelikaalisista protestanteista 69 % ja mustista protestanteista 59 % vastustaa tasa-arvoista avioliittoa. Vain 27 % valkoisista evankelikaalisista protestanteista ja 35 % mustista protestanteista kertoi tukevansa samaa sukupuolta olevien henkilöiden välisiä avioliittoja.

Yli puolet 4509 yhdysvaltalaisista haastatelluista eli 53 % tukee nyt tasa-arvoista avioliittoa. Vuonna 2003 luku oli vain 32 %.

Yhdysvaltain osavaltioista 17 tunnustaa tasa-arvoisen avioliiton ja 33 kieltää sen.

Tutkimuksen mukaan 20 % yhdysvaltalaisista kuuluu sateenkaariväestöön. Luku on kuusi prosenttia suurempi kuin mitä USA:n kansalaiset uskovat. Suurin vastustus tasa-arvoista avioliittoa vastaan löytyy USA:n etelävaltioista.

Pink News (Englanti)

5 kommenttia

Uutisesta on jäänyt mainitsematta tärkeä tieto: uskontokuntiin kuulumattomien joukossa Yhdysvalloissa tasa-arvoisen avioliiton kannatus on 73 % - eli uskonnoista vapaus kannattaa meidän tasa-arvoisten ihmisoikeuksiemmekin kannalta.

Tuo tutkimushan löytyy täältä http://publicreligion.org/research/2014/02/2014-lgbt-survey/

Kommenttia muokattu: 27.02.2014 klo 21:12
Siis 65% mustista protestanteista on unohtanut ajan jolloin mustia ei pidetty ihmisinä ollenkaan. Kuinka lyhyt onkaan eräiden muisti!