Lakivaliokunta: Avioliittolain uudistaminen käsittelyyn

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • Sami Mollgren
  • 15

Lakivaliokunta on tehnyt yksimielisen päätöksen ottaa kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista käsittelyyn.

Kansalaisaloitteesta on määrä järjestää julkinen kuuleminen torstaina 13. maaliskuuta kello 10. Tilaisuuteen kutsutaan kuultavaksi kansalaisaloitteen tekijöiden edustajat. Kuulemistilaisuutta voi seurata suorana lähetyksenä eduskunnan verkkosivuilta. Tiedotusvälineiden edustajilla ja muilla kansanedustajilla on mahdollisuus olla läsnä tilaisuudessa.

Stefan Wallinin (rkp) mukaan kuulemistilaisuuden jälkeen valiokunta päättää, mitä muita tahoja se kutsuu kuultavaksi. Mahdollista on järjestää julkisia kuulemisia vielä lisää.

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

Eduskunta lähetti aloitteen lakivaliokunnalle viikko sitten torstaina järjestetyn eduskunnan lähetekeskustelun jälkeen. Valiokunta tekee kansalaisaloitteen pohjalta mietinnön. Mietintö voi olla joko hyväksyvä tai hylkäävä. Täysistunto voi asettua valiokunnan kanssa samalle tai eri kannalle.

Aloite lakivaliokuntaan - lähetekeskustelu kesti neljä tuntia

15 kommenttia

  • 1 / 15
  • ERKKI - VAASA
  • 27.2.2014, 18.46
Jos lakivaliokunta nyt toistamiseen hylkää tämän esityksen ja se saa saman kohtalon myöskin mahdollisessa ”suuren salin” käsittelyssä niin se kyllä taatusti monien ihmisten mielessä saa aikaan sen kuvan että koko poliittinen päätöksenteko on kuin onkin vain suurta, kallista teatteria ja farssia! Epäilemättä se muutoinkin alhaisten äänestysprosenttien Suomessa saisi aikaan vain lisääntyvää äänestysinnon laskua ja näin tulisi vain tehdyksi todellinen karhunpalvelus koko käsitteelle ”kansanvalta”.
Tämä ajatukseni kumpuaa siitä että gallupit ja mielipidekartoitukset ovat paljasta-neet suomalaisten enemmistön olevan tasa-arvoisen avioliittolain kannalla!
Onko lainsäätäjillä varaa olla ottamatta tätä mielipidettä huomioon, kysyn vaan?
Kristillisdemokraatit ja muut tiukkapipoiset vaikuttavat ahdistuneilta.
Lakivaliokunnan jäsen Peter Östman (kd) kertoo haastattelussa, että hän tulee tekemään kaikkensa estääkseen aloitteen pääsyn suuren salin äänestykseen, mutta joutuu myöntämään, että eduskunta siitä äänestää, kannattaisipa lakivaliokunta sitä tai ei.

Lakivaliokunta siis kuulee kansalaisaloitteen tekijöitä ja mahdollisesti muita asiantuntijoita. Toivottavasti paikalle ei kutsuta kirkon tai kristofasististen järjestöjen edustajia, sillä niillehän ei kuulu pätkääkään, kuka kenenkin kanssa naimisiin menee.