Lakivaliokunta: Avioliittolain uudistaminen käsittelyyn (juttukommentit)

  • 1 / 15
  • ERKKI - VAASA
  • 27.2.2014 18:46
Jos lakivaliokunta nyt toistamiseen hylkää tämän esityksen ja se saa saman kohtalon myöskin mahdollisessa ”suuren salin” käsittelyssä niin se kyllä taatusti monien ihmisten mielessä saa aikaan sen kuvan että koko poliittinen päätöksenteko on kuin onkin vain suurta, kallista teatteria ja farssia! Epäilemättä se muutoinkin alhaisten äänestysprosenttien Suomessa saisi aikaan vain lisääntyvää äänestysinnon laskua ja näin tulisi vain tehdyksi todellinen karhunpalvelus koko käsitteelle ”kansanvalta”.
Tämä ajatukseni kumpuaa siitä että gallupit ja mielipidekartoitukset ovat paljasta-neet suomalaisten enemmistön olevan tasa-arvoisen avioliittolain kannalla!
Onko lainsäätäjillä varaa olla ottamatta tätä mielipidettä huomioon, kysyn vaan?
  • 2 / 15
  • Havainnoija
  • 27.2.2014 18:56
Kristillisdemokraatit ja muut tiukkapipoiset vaikuttavat ahdistuneilta.
Lakivaliokunnan jäsen Peter Östman (kd) kertoo haastattelussa, että hän tulee tekemään kaikkensa estääkseen aloitteen pääsyn suuren salin äänestykseen, mutta joutuu myöntämään, että eduskunta siitä äänestää, kannattaisipa lakivaliokunta sitä tai ei.

Lakivaliokunta siis kuulee kansalaisaloitteen tekijöitä ja mahdollisesti muita asiantuntijoita. Toivottavasti paikalle ei kutsuta kirkon tai kristofasististen järjestöjen edustajia, sillä niillehän ei kuulu pätkääkään, kuka kenenkin kanssa naimisiin menee.
  • 3 / 15
  • Public eye
  • 27.2.2014 23:41
Mielestäni olisi täydellistä idiotismia edes pyrkiä estämään joitakin tahoja esittämästä kantojaan virallisessa kuulemisessa. Totta kai jokaisella on oikeus mielipiteisiinsä, olivatpa ne miten höyrähtäneitä tahansa.

Avoimeen ja demokraattiseen toimintaan kuuluu jokaisen vapaus kertoa, miten haluaisi asioiden olevan. Suomessa lakeja ei pidä säätää tukkimalla vastustajien suut. Sellaisesta toiminnasta ei ole koskaan eikä missään hyvä seurannut, enkä itse halua olla mukana edistämässä tällaisia hallintoperiaatteita.

Uskon ja toivon, että kansanedustajistamme sentään yli puolet osaa ajatella omilla aivoillaan ja pystyy suodattamaan faktan ja fiktion, erottamaan toisistaan tosiasiat ja luulot.
  • 4 / 15
  • Jorma Hentilä
  • 28.2.2014 1:01
Public eyen kanssa täsmälleen samaa mieltä.

Täällä on pari kolme nimimerkkiä, joille kristinusko - ja kirkko siinä mukana - näyttää olevan vakava henkilökohtainen ongelma. Se aiheuttaa suhtautumista. joka on analoginen äärifundamentalistikristittyjen suhtautumistavan kanssa, niiden peilikuva.
  • 5 / 15
  • Homopallero
  • Homopallero
  • 28.2.2014 11:02
Uskontokunnilla on toki oikeus omiin avioliittokäsityksiinsä, mutta yhden taikka useammankin uskontokunnan avioliittokäsitys ei voi määrittää kaikkien mahdollisuutta solmia avioliittoa. Se on paitsi yhdenvertaisuuden perusoikeuden vastaista, myös uskonvapauden toteutumisen kannalta kyseenalaista.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 11:02
  • 6 / 15
  • Näin se vaan on
  • 28.2.2014 17:49
Minä toivon hartaasti, ettei tämä kauhea homo- ja lesboliittolaki menisi ikinä läpi. Suomeen - ja kaikkiin ns. länsimaihin - pitäisi saada samanlainen homopropagandan kieltävä laki kuin Venäjällä on, puhumattakaan, että kaikki epänormaalit "liitot" ja "aviot" pitäisi lakkauttaa heti kokonaan.

Mikä näitä hulluja korkean (vielä toistaiseksi) elintason länsimaita vaivaa kun ne ovat täynnä tällaista kauhistusta?

Koko Eurooppa Venäjää ja ehkä joitain Valko-Venäjää, Serbiaa ja Kroatiaa lukuunottamatta on tullut hulluksi. Sekä tuolla ison veden toisella puolen tietysti myös koko Pohjois-Amerikka.

Kaikki maailmallisetkin ihmiset, ruvetkaamme rukoilemaan hiljaa kammioissamme parannusta koko valkoihoiselle maailmalle niin että homoilu ja lesboilu häviäisi kaikesta julkisuudesta takaisin niihin kaappeihin, joissa ne ovat vielä joskus 1950-luvusta 1970-lukuun saakka olleetkin.

Avioliitto on yhden miehen ja yhden naisen liitto. Kaikki muu on vääristelyä ja vailla mitään arvoa.
Mutta, mutta. Lähdetään selvittämään ensin se, millä perusteella samaa sukupuolta olevien parien yhteenliittyminen on sinulle kauhistus. Mitkä ovat mielikuvasi, jotka sinua kauhistuttavat?

Pieni toivomus. Haluan sinun sanovan oman ajatuksesi. Älä siis kaivele esimerkiksi Raamatustasi lauseita, jotka me kaikki olemme kuulleet noin miljoona kertaa, joilla siis yritetään vastustaa homojen tasavertaisia oikeuksia. Siis mitä sinä itse oikeasti ajattelet?
  • 8 / 15
  • ERKKI - VAASA
  • 28.2.2014 22:35
Turun Sanomien keskustelupalstoilla HLBT - väkeen hyvin myönteisen kannan ottanut avaruustähtitieteen professori Esko Valtaoja totesi taannoisin uskonnoissa olevan sen vian, että päinvastoin kuin tiede ne eivät ajan saatossa ole kehittyneet millään tavoin vaan junnaavat yhä vuosituhansien takaisissa lauselmissaan ja ”totuuksissaan”. Ilmeisesti juuri tästä johtuu ettei monilla uskonnollisesti ajattelevilla ihmisillä varsin tulikivenkatkuisten tuomiolauselmiensa tueksi kerta kaikkiaan ole mitään ”omia” ajatuksia van ne on kaikki haettu uskontojen ”pyhistä kirjoista”. Oman kokemukseni perusteella tiedän että ainakin määrätyissä kristinuskon lahkosuunnissa suorastaan kielletään kaikenlainen ”oma ajattelu” ja omakohtainen ”tutkiminen”, ne kun voivat johtaa ”uskosta luopumiseen”. Näin juuri sitten minullekin kävi.
Tähän sopii muuan mietelause osuvasti!
”Niin pitkälle kuin minä voin muistaa, evankeliumissa ei ole ainuttakaan sanaa joka ylistäisi järjen käyttöä”.
- Bertrand Russell
Jokin mättää niin perusteellisesti näissä keskusteluissa homojen oikeuksista jne. Minusta on pitkään tuntunut jo siltä, että oikeuksien vastustajat niin Suomessa kuin muualla, puhuvat todellisuudessa aivan eri asiasta, mistä oikeasti on kysymys.

Minä näen, että keskustellaan mm. kahden samaa sukupuolta olevan ihmisen kiintymyksestä ja halusta elää yhdessä vain omaa elämäänsä muita häiritsemättä ja tulematta häirityksi ja saada sille oman yhteisönsä hyväksyntä. Se halutaan estää mitä kummallisimmilla perusteluilla. Jotkut eivät edes ymmärrä koko asiaa, jollaisesta edellä on sanomassa malliesimerkki varustettuna hyvin "oivaltavalla" nimimimerkillä: Näin se vaan on! Vastustajat puhuvat jostakin aivan muusta, kuin miksi minä tämän asian miellän.

Olen koettanut ymmärtää, että mikä heitä oikein vaivaa. Mikä on se alkusyy, joka saa heidät vaikkapa vihaamaan erityisesti homomiehiä. Selityksiä on mm. kaappihomous jne. mutta se ei riitä selittämään kaikkia niitä erilaisia mielenilmauksia, joita olemme saaneet kuulla jo vuosikausia.

Mitäpä, jos te "maailmalliset ihmiset" ryhtyisitte rukoilemaan sen puolesta, että uskontoperustainen viha häviäisi maailmasta. Ihmisten elämä tuon toteutuessa helpottuisi merkittävästi. Siinä toimessa voisi olla edes hitusen järkeä, vaikka tuskinpa käsien ristissä pitämisestä kovin kummoisia seurauksia on millekään asialle.
Jotkut ihmiset on typeryksiä/pahoja ja jotkut tietämättömiä joita voidaan auttaa. Ja sitten on oman homoutensa kieltävät säälittävät.

Kommenttia muokattu: 28.02.2014 klo 23:05
Mä haluun, et toi kyseinen alote tulee eduskunnan suureen saliin äänestettäväks ja mä en taatusti tuu itkeen väärää lopputulosta, jos toi alote menee läpi. Päinvastasessa tapauksessa mä en tietenkään mee takuuseen siitä, miten kyseisen alotteen kannattajat käyttäytyy. Veikkaisin kyllä aikamoista itkuu... ;D
Mikäli järki voittaa ja varsin pätevään muotoon sorvattu aloite menee läpi, lupaan yrittää töräyttää muutaman liikutuksen kyyneleen. Onhan silloin kyseessä yhdenvertaisuuden merkittävä eteneminen ja tasa-arvoisuuden voitto. Jos taas järjen vastaisesti aloitteen perusteella lakiuudistus ei toteudu, aion itkemättä osaltani huolehtia siitä, että homma jatkuu niin vauhdilla ja suurella intensiteetillä kuin suinkin.
Palaan asiantuntija-aiheeseen, josta mainitsin edellisessä kommentissani ja josta kerrotaan muun muassa tässä HS:n jutussa:
http://www.hs.fi/politiikka/a1393469969296?jako=16d2a4fa0c95a0a73deaf07043589f0c

Lakivaliokunnan tarkoituksena on siis kansalaisaloitteen alullepanijoiden kuulemisen lisäksi kutsua kuultaviksi muitakin asiantuntijoita. Niihin kuuluvat nähdäkseni esimerkiksi Seta, Sateenkaariperheet, Trasek ja vaikkapa Amnesty ja Väestöliitto. Asiantuntijajärjestöihin eivät tietenkään kuulu kirkkokunnat ja kristofasistiset järjestöt, sillä aloitteessa on kyse siitä, että kaikilla kansalaisilla on yhtäläiset oikeudet solmia avioliitto lain edessä maistraatissa.
Mikäli lakivaliokunta päättää kutsua kuultavaksi esimerkiksi puoskarijärjestö Aslanin tai kristofasistisen Patmos-säätiön, niin niitä ei voi luokitella asiantuntijoiksi tässä asiassa. Ne eivät muutu asiantuntijoiksi, vetosipa demokratiaan kuinka paljon tahansa.
---
Nimimerkki Jorma Hentilä mainitsi kommentissaan kirkon.
Mitä taas tulee tähän maamme suurimpaan ja vaikutusvaltaisimpaan homovihajärjestöön eli Suomen evankelis-luterilaiseen kirkkoon, joka on vuosikymmenien ellei vuosisadan ajan levittänyt valheita homoista, syyllistänyt ja demonisoinut niin minua kuin kaikkia muitakin homoja kieltäen meidän ihmisyytemme ja ihmisarvomme olemattomien ja kuvitteellisten olentojen mukasanomisiin vedoten, niin siihen aiheeseen voidaan palata tarkemmin toisessa yhteydessä.

Kommenttia muokattu: 01.03.2014 klo 22:11
Ylen Ykkösaamussa tänään haastateltavana ollut Timo Soini vahvisti sen, että koska puolueen vaaliohjelmassa on jo mainittu ja heidän kansanedustajansa sen allekirjoittaneet, puolue ei tue tasa-arvoista avioliittolakia. Soinin mukaan jo nyt on voimassa tasa-arvoinen avioliittolaki, joka on siis miehen ja naisen välinen liitto. Ryhmäkuri toimii tämän asian kohdalla. Puolue velvoittaa kaikki kansanedustajansa äänestämään lakiehdotusta vastaan.

Ylen Ykkösaamu
http://areena.yle.fi/tv/2150989 (Aiheesta kohdassa 25:20)
  • 15 / 15
  • Jorma Hentilä
  • 2.3.2014 23:29
Jorma Hentilä ei ole nimimerkki, kuten "havainnoija" hyvin tietää. Toivoisin myös "havainnoijan" rohkenevan kirjoittaa omalla nimellään - jonka toisesta yhteydestä tiedän.

Ystävällisenä lähimmäisen neuvona sanoisin sinulle, että jos tietoinen tarkoituksesi ei ole vahingoittaa ateistien asiaa, sinun olisi aihetta miettiä ilmaisutyyliäsi ja sananvalintojasi.