´Ottakaa se kohteliaisuutena´

  • Uutinen
  • Yhteiskunta
  • vaeltaja2006
  • 6

Zürichin city-uimahallissa homot lähentelevät ja häiritsevät muita. Mitä sanoo homojärjestö Pink Cross. "Ilmaiskaa selvästi, että ei, ja pitäkää sitä vain kohteliaisuutena".

Heteromiehet ovat ärtyneitä, että suihkussa heitä lähennellään. Pink Crossin edustaja sanoo tietävänsä asian ja korostaa, että uimahallin tarkoitus on uida. Mutta voisiko heteromies olla ylpeä kauppa-arvostaan. Niinhän se on miesten ja naistenkin välillä. Usein lähestymistä yritetään ensin katseella. Jos ei vastaa katseeseen, se merkitsee, ettei ole kiinnostunut.

Mutta asialla on toinenkin puoli. On miehiä, jotka haluavat esiintyä heteroina, kantavat jopa sormusta, mutta ovat kiinnsotuneita näistä kontaktinotttokatseista. He ovat bi-ihmisiä, jotka etsiytyvät homojen läheisyyteen. Tämä on iso ongelma-alue. Monesti nämä bi-miehet, jotka elävät avioliitoissaan, elävät homo-elämänsä piilossa, ja tulevat sellaisiin paikkoihin kuin city-uimahalli saadakseen kontaktia omaan sukupuoleensa.

(Tagesanzeiger)

Mainoskatko - Sisältö jatkuu alla
Mainoskatko loppuu

6 kommenttia

Uimahalli tunnetaan hyvin homojen kohtauspaikkana. seo nmainittu jopa kansainvälisissä oppaissa. Pääosa homoasiakkaista käyttäytyy hyvin, mutta joukossa on niitä, joita heterot pitävät epämiellyttävinä. Iumahallin johto kertoo, että fyysistä kiinniottamista ei ole tapahtunut, mutta on tullut ilmoituksia, että heterot eivät tunne oloaan hyväksi. Esim. suihkussa tuijotetaan, kun nämä pesevät intiimialueitaan. Se on epämiellyttävää lähentelyä, sanoo yksi anonyymi uimavieras.
Ymmärrän asian niin, että uimahallit ovat muodostaneet perinteisesti yhden otollisen paikan hakea seuraa. Mutta vaikka kyse onkin "kohteliaisuudesta", ohjesääntönä voisi silti olla "katsoa saa, koskea (ilman lupaa) ei". Minä ainakin pidän enemmän ihmisistä, jotka sanallisesti uskaltavat ilmaista kiinnostuksensa, sen sijaan, että ihan "vahingossa" hiukan hipelöivät vierustoveriaan esim. saunan lauteilla.