Sateenkaariperheistä etsitään kirjaan tarinoita. Homoisyydellekin kasvot?

  • Uutinen
  • Yleiset
  • JuhaniV

Tekeillä on kirja otsikolla Minun sateenkaariperheeni, jonka myötä harvoin esillä olevalle homoisyydelle on mahdollista saada suurempaa näkyvyyttä. Kirjan tekijät etsivät parhaillaan tositarinoita kaikentyyppisistä sateenkaariperheistä.

Toisinaan on kritisoitu sitä, että suomalaisessa sateenkaariskenessä homoisät jäävät usein lesbonaisten varjoon julkisuudessa. Harva homoisä on kuitenkaan halunnut julkisuuteen, joten on joidenkin näkemysten mukaan oma vika, kun homoisät eivät tule kuulluiksi. Kirjan toimituskunnassa ei ole yhtään miestä, vaan kolme naista.

Kirjaa kokoava Maria Rintamäki kertoo ranneliike.netille, että vapaamuotoisia tarinoita sateenkaariperheistä kaivataan parin viikon sisällä.

Kirjan tuotot lahjoitetaan Sateenkaariperheet ry:lle.


Kirjoituspyyntö: Minun sateenkaariperheeni

Kokoamme Sateenkaariperheet ry:n kanssa yhteistyössä kirjaa erimuotoisten sateenkaariperheiden tositarinoista. Toiveenamme on saada kaikentyyppiset sateenkaariperheet edustettua. Osallistu kirjaan lähettämällä meille kirjoituksesi omasta perheestäsi, olit sitten sateenkaariperheen äiti, isä, etävanhempi, sijaisvanhempi, uusvanhempi tai vaikka lapsi.

Kirjan tavoitteena on tuoda esille erilaisia mahdollisuuksia muodostaa perheitä haastaen perinteiset perhemallit ja antaa ideoita tuleville sateenkaariperheille perheenmuodostukseen. Kirjan tositarinat tukisivat heidän omia valintojaan ja suunnitelmiaan sateenkaariperheen perustamisessa. Tarkoitus on tuoda ilmi erilaisten perhekokoonpanojen hienous ja niiden tuomat hyvät asiat, mutta myös se, mitä ongelmia ja haasteita voi olla eri perhemuodoissa.

Toivomme elämyksellistä ja koskettavaa luettavaa, jossa voit vuodattaa tuntojasi mahtavista ilon hetkistä pilvisempiin päiviin ja kompastuskiviin. Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla huippuluokan kirjoittajalahjakkuus, mutta tekstin tulisi olla esseemuotoinen.

Riippuen kirjoitusten määrästä emme välttämättä pysty julkaisemaan kaikkia tarinoita. Pidätämme oikeuden muokata tekstejä. Olemme yhteydessä sinuun, mikäli muokkaamme tekstiäsi merkittävästi tai toivomme siihen lisäystä.

Voit kirjoittaa tarinasi nimimerkillä. (Tai halutessasi omalla nimelläsi.) Kirjoituksen pituussuositus on 1-4 A4:sta. Voit kirjoittaa myös ruotsiksi tai englanniksi.

Lähetä tarinasi sähköpostilla osoitteeseen sateenkaariperheeni@gmail.com.

Toivomme vapaamuotoisia tarinoita, mutta kirjoituksessasi voisit kertoa esimerkiksi näistä seikoista:

- perheenjäsenesi, sateenkaariperhemuotosi, lastesi iät
- miten teistä tuli perhe (mistä kaikki alkoi ja miksi, mitä kaikkea tapahtui matkalla perheeksi)
- ongelmat, yllätykset ja pelot, ratkaisut
- parasta perhemuodossanne
- perheenjäsenten roolit, vanhempien tasavertaisuus
- lasten etävanhemman osallistuminen lasten elämään
- vanhemmuuskumppaneiden keskinäiset suhteet ja niiden muuttuminen lapsen myötä
- parisuhteesi
- lasten, lähipiirin sekä ulkopuolisten suhtautuminen perhemalliinne
- juridiikka, byrokratia, perheensisäinen adoptio
- tulevaisuuden odotukset

Kirjan tuotot lahjoitamme Sateenkaariperheet ry:lle.

Kiittäen osallistumisestasi,
Minun sateenkaariperheeni -kirjatiimi Maria Rintamäki, Karoliina Riihiluoma ja Hanna-Leena Autio

Kommentoi juttua ja keskustele aiheesta